Szabadidő

Lerohanták a Jégvarázs-rajongók Norvégiát

Beindult a filmturizmus a Disney-mese hatására.

A Disney Oscar-díjas animációs filmje – amely minden idők 5. legsikeresebb filmje lett, a slágereit pedig családapák, magyar kisgyerekek, sőt tengerészgyalogosok is éneklik – nem csak kasszasikert hozott. Amellett, hogy jégvarázsos kabalatárgyak tömegét adták el, és hosszú sorok állnak a mese szereplőire várakozva a Disney-parkokban, a rajzfilm a norvég idegenforgalmat is fellendítette. Hihetetlen, de a Jégvarázs fanatikus rajongói egészen Norvégiáig elmennek, hogy lássák azt a tájat, amely a mesevilágot inspirálta.

Lerohanták a Jégvarázs-rajongók Norvégiát

Pár hónap alatt a szállodai szobafoglalások 37 százalékkal ugrottak meg. A turisták leginkább a fjordvidéket árasztották el, de Oslóra és az északi országrészre is egyre többen kíváncsiak, hogy a rajzfilmben is látható északi fényt megcsodálhassák.

Lerohanták a Jégvarázs-rajongók Norvégiát

Egymillió forintért máris befizetheted magad egy 8 napos norvég túrára, melyet az Adventures by Disney utazási iroda szervez. Ennyi pénzért még Geiranger-fjordot is láthatod, amely a Jégvarázs képzeletbeli királyságát, Arendelle-t inspirálta:

Lerohanták a Jégvarázs-rajongók Norvégiát

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top