nlc.hu
Szabadidő
Nem adhatják ki Prince eddig ismeretlen dalait

Nem adhatják ki Prince eddig ismeretlen dalait

Megtiltotta egy amerikai bíróság Prince eddig ismeretlen dalainak pénteki kiadását. Az új album az eredeti tervek szerint a zenész halálának első évfordulója alkalmából jelent volna meg a héten.

A TMZ.com zenei portál jogi dokumentumokra hivatkozva írta meg, hogy egy amerikai bíró a hagyaték kezelőjének indítványára hozott ideiglenes rendelkezést, amely szerint a Deliverance című kislemez a tervezettel ellentétben mégsem jelenhet meg pénteken.

A bíróság megállapította, hogy George Ian Boxill producer nem rendelkezik a dalok kiadásához szükséges jogokkal. A bíró egy titoktartási megállapodásra hivatkozott, amelyet a producer akkor írt alá, amikor több mint tíz éve együtt dolgozott a zenésszel.

A lemezt már több millió Prince-rajongó előre megrendelte, az előrendeléssel pedig automatikusan letölthetővé vált a lemez címadó dala. Az album a bírósági döntés óta már nem előjegyezhető, az érintett internetes oldal pedig eltűnt az iTunes ajánlatából, ahogyan az Amazonnál sem látható már a Deliverance.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top