Szabadidő

24 év után véget érhet a Cobra 11

Minden idők egyik legsikeresebb német tévésorozata, a Cobra 11 sokat vesztett a népszerűségéből. A gyártó csatornánál azt fontolgatják, hogy hamarosan megszüntetik a műsort.

Az 1996-ban indult Cobra 11 hihetetlen népszerűségre tett szert az évek során, ugyanakkor az elmúlt negyed században a fénye azért megkopott kissé. A német akció-krimi elsősorban hazájában, a németeknél volt nagy favorit, de máshol is aratott sikereket. A magyar piacon például az RTL Klub vasárnap esti műsorsávjának volt sok éven át a kirobbanthatatlan bajnoka. A sorozat jövője azonban veszélybe került – írja a Sorozatwiki.

Azt hittük a Cobra 11 soha nem érhet véget (fotó: rtl.de)

Azt hittük a Cobra 11 soha nem érhet véget (fotó: rtl.de)

A derwesten.de német honlapra hivatkozva írják, hogy a német RTL-en már öt éve folyamatosan esik a széria nézettsége, ami azért sem jó jel, mert egy egyébként elég drága produkcióról van szó. A Cobra 11 tavaszi szezonjának elmaradását még be lehetett tudni a koronavírus-járványnak, ugyanakkor az információk szerint ha ősszel sem fog javulni a nézettség, jó eséllyel befejezik az ősidők óta futó a sorozatot. A rajongók a híreket hallva aláírásgyűjtésbe kezdtek a döntés ellen, de valószínűtlen, hogy a csatorna pont a legfanatikusabb rajongók hatására visszavonulót fújna, ha egy műsorát kevesen nézik. Egyébként a Cobra 11 a magyar RTL Klubon sem a régi már: uborkaszezon ide vagy oda, mostanság rossz nézettséggel fut.

A Cobra 11 hatását le sem lehetne tagadni:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top