Szabadidő

Rekordközeli hőmérséklet: 54,4 fokot mértek Amerikában vasárnap

Ha hitelesítik a méréseket, akkor múlt vasárnap volt a bolygónk egyik legforróbb napja, és a csúcshőmérsékletet a kaliforniai Halálvölgyben mérték.

54,4 fok. Ez már szaunahőmérsékletnek felel meg. Pontosan ennyit mértek vasárnap a kaliforniai Death Valleyben, ami amúgy is a bolygónk egyik legmelegebb pontjának számít. Ezt jól jelzi, hogy az eddigi rekordnak számító 56,7 fokot is Kaliforniában mérték több mint 107 évvel ezelőtt, még 1913-ban – írta a Magyar Narancs.

Death Valley, Kalifornia (fotó: Pixabay)

Death Valley, Kalifornia (fotó: Pixabay)

Az 54,4 fok már olyan magas hőmérsékletnek számít, ami veszélyes lehet azokra az emberekre, akik hosszú távon ki vannak téve a hatásának. Az Egyesült Államok nyugati partvidékén jelenleg egy masszív hőhullám söpör végig, a hőmérséklet tartósan 38 fok fölött van, egyes helyeken pedig 49 fok fölé csúszott a hőmérő higanyszála. A forróságot a sok légkondihasználat miatt nehezen bírja az elektromos hálózat, de ez a kisebbik gond ahhoz képest, hogy újra erőre kaptak az államban már korábban is végigsöprő, pusztító erdőtüzek.

Kalandozzunk hűvösebb vizekre:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top