Szabadidő

Ferencnek 60 ezer videokazettája van, és nem tervez leállni a gyűjtéssel

Amíg még lehet kapni üres videokazettákat, addig Eiler Ferenc biztosan nem fog leállni a gyűjtésükkel. Még úgy sem, hogy a gigászi gyűjteménye már kiszorult a házából.

Négy szoba kell ahhoz, hogy Eiler Ferenc óriási gyűjteménye elférjen valahogy: az állítása szerint nagyjából hatvanezer kazettához még kb. harminc videómagnó is dukál. A szenvedélyes gyűjtést még a nyolcvanas évek közepén kezdte el, és hiába jöttek azóta új formátumok (DVD, Blu-ray…) és jött be a streaming, Ferencnek esze ágában sem volt váltani. Nála a gyűjtés számít igazán, a kazettáin hihetetlen mennyiségű tévésorozat-epizódot és filmet tárol, amiknek csak a töredékét van ideje megnézni. Az első kazettáján a Rambo első és második része látható, szigorúan alámondásos változatban – számolt be róla a Fókusz.

Ferenc számára a kazettagyűjtés hobbi, főállásban állatokat tenyészt, hatvan marhája, negyven lova van, és akkor még nem említettük a birkákat, kecskéket és a szárnyasokat sem: a férfi gyűjtőszenvedélye ebben is megmutatkozik. A filmeket/sorozatokat a tévéből rögzíti: először felveszi őket, majd újramásolja magának, de akkor már kitörli belőlük a reklámokat. Azért is van szüksége ennyi kazettára, mert napi sorozatokat (Éjjel-nappal Budapest, Drága örökösök…) is szeret rögzíteni. A kazetták nyilvántartásával eléggé el van maradva, egyre nehezebben tudja követni, hogy melyik kazettán pontosan mi van. Felesége már hozzászokott a 67 éves férfi szenvedélyéhez, de azért örülne annak, ha abbahagyná. A 34 év alatt felvett 60 ezer kazetta körülbelül 210 ezer órányi videót tartalmaz. Ezt 8750 napig, azaz 24 évig tartana visszanézni.

További érdekességek a VHS-ről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top