Szabadidő

A kölyökkutya táplálása (x)

A felnőtt és a kölyökkutyának teljesen eltérő szükségleteik vannak a táplálék iránt. meg, A megfelelő teljes értékű eledelnek – étrend-kiegészítők nélkül – tartalmaznia kell a hatékony fejlődéshez szükséges minden tápanyagot a növekedés alatt.

Táplálás 2 hónapos kortól

Ilyenkor a hangsúlyt a kölyökkutya csontozatának fejlesztésére kell fektetni. Ennek érdekében óvatosan adagolt kalciumra és foszforra van szükségük; Ez kiemelten fontos azoknál a nagyobb testű kutyáknál, amelyeknek a csontozata nagyobb izmokat és testet kell, hogy megtartson. Ebben az életkorban a Royal Canin  a Puppy tápjait ajánlja az egyes várható felnőttkori testméret kategóriáknak megfelelően.

A kölyökkutya táplálása (x)

A kölyökkutyák táplálása hét hónapos kortól

Ennyi idős korára a kölyök megkezdi a testtömegépítést, ezért tápanyagszükségletének legfőbb eleme a fehérje. Kiváló minőségű és könnyen emészthető fehérjére van szüksége, amelyből „újrahasznosíthatja” az aminosavakat, és így egészséges szöveteket és más fontos fehérjéket, például antitesteket hozhat létre. Megfelelő mennyiségű fehérje nélkül kevésbé működnek természetes védekezési funkciói, gyenge minőségűvé válik bőre és szőrzete, illetve alulfejlett marad. Ügyelj azonban az etetési adag pontos betartására, hogy a kölyökkutya ne váljon túlsúlyossá! Óriás testű kutyafajta esetében a Royal Canin 8 hónapos kor felett a Giant Junior termékét ajánlja.

 

Táplálás 10 hónapos kortól

A kölyökkutya táplálása (x)A nagyon kis testű és kis testű fajtákba tartozó kutyák 10 hónapos korukra közelítik meg felnőttkori állapotukat, ezért áttérhetsz a felnőtt tápokra. A nagyobb testű kutyáknak hosszabb a növekedési időszaka, eltart 12-15 vagy akár 18-24  hónapos korig. Olyan táplálásra van szükségük, amely támogatja ízületeik egészségét, a nagy testű és óriás testű kutyák esetében különösen, mivel több izomzat rakódik a csontozatukra és terheli meg azt. Ha nem tudod, hogyan táplálhatnád a legjobban kölyökkutyádat korának és életmódjának megfelelően, fordulj állatorvoshoz tanácsért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top