nlc.hu
Szabadidő

Szicíliában földrengés volt, az Etna vulkán is készül valamire

Rengett a föld Szicíliában, az Etna vulkán is mozgolódik

A kijárási tilalom ellenére sokan kiszaladtak az utcára.

A Richter-skála szerinti 4,4-es erősségű földrengésről számoltak be a szicíliai Ragusa környékén élők, de más információk szerint a földmozgás ereje a 4,8-as értéket is elérhette – írja az Infostart

A 10 másodpercig tartó földrengést tegnap este 21:27-kor észlelték, annak epicentruma mintegy 30 kilométerrel lehetett a tenger felszíne alatt. Károkról egyelőre nem érkezett jelentés, a földmozgás hatására viszont sok ember szaladt ki az utcára, annak ellenére, hogy Szicíliában is kijárási tilalmat vezettek be a koronavírus-járvány miatt. 

Mozgolódik az Etna vulkán, Szicíliában földrengés is volt

Az Etna vulkán folyamatosan aktív, ez a felvétel december 14-én készült a tűzhányóról (Fotó: Getty Images)

Közben a Szicília északkeleti részén található Etna vulkánról is készültek felvételek, jól látható, hogy az Európa legmagasabb vulkánjának számító tűzhányó aktivitása fokozódott az elmúlt napokban.

A világ egyik legaktívabb vulkánjának számító Etna esetében ez nem ritkaság, azonban a földrengéssel miatt nem jelentősebb vulkáni tevékenységre is lehet esély. 

2020-ban Magyarországon is több helyen észleltek földrengést:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top