nlc.hu
Szabadidő

A Ryanair légiutas-kísérője a kézipoggyászos trükkökről

A Ryanair légiutas-kísérője elárulta, mennyire működnek a kézipoggyászos TikTok-trükkök

Az utazók mindig megpróbálják a kézipoggyászra vonatkozó szigorú szabályokat kijátszani, de a légitársaságok munkatársait sem ejtették a fejük lágyára.
A montázson egy hátizsákos lány nyakpárnával a repülőtéren, illetve egy Ryanair repülőgép

A repülővel utazók között mindig akadnak olyanok, akik megpróbálják ravasz trükkökkel, praktikákkal kijátszani a szigorú szabályokat. A túlsúlyos poggyász problémájára például klasszikus módszer, hogy több réteg ruhát kell magunkra aggatni, de arra is volt példa, hogy valaki terhesnek álcázta magát, hogy felvihesse a táskáját a repülőre.

Legutóbb egy Marta Vieira nevű nő töltött fel egy videót a TikTokra, amelyben azt mutatja meg, hogy a cipzárral nyitható nyakpárnájába egy csomó holmit belepakolt, mert nem akart fizetni a fedélzetre felvihető kézipoggyászért a Ryanair járatán.

A kommentelők között azonban megjelent a fapados légitársaság egyik állítólagos munkatársa, aki egy rövid megjegyzéssel egyből új megvilágításba helyezte a zseniálisnak tűnő trükköt:

A Ryanair légiutas-kísérőjeként mindig próbálok mosolyogni, ha párnával érkező embereket látok, mert tudom, mi van belül

– írta a Christine Blackthorn nevű felhasználó.

A stewardess ezzel nem csak a felfújható nyakpárnákra utalt, hanem a hagyományos párnákra is, ugyanis egy ideje már elterjedt a közösségi oldalakon, hogy sima párnahuzatba pakolva jelentős mennyiségű extra holmit fel lehet „csempészni” a repülőre, ahogy ezen a korábbi videón is látható:

A nyakpárnás videó alatt a hozzászólók között volt olyan, aki azzal viccelődött, hogy mostanra annyira elharapódzott ez a párnás trükközés, hogy a jövőben fizetni kell majd azért is, ha valaki egy normál párnát szeretne magával vinni. Ez egyébként nem is annyira szürreális, mint gondolnánk, ugyanis egy másik kommentelő azt írta: egy igazi párnával akart felszállni, amiben nem volt ruha, de majdnem őt is megbüntették. Egy másik utazó pedig arról számolt be, hogy ez a trükk már tuti bukta, neki 45 eurót kellett fizetnie.

(The Sun)

(Kiemelt kép: nlc-montázs, fotók: TikTok/_martavieira_; Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top