nlc.hu
Szabadidő

Új ultramaraton világrekord

685 kilométert futott négy nap alatt az új világrekorder

Az ausztrál férfi a verseny előtt két hónapig hideg vízzel zuhanyzott.

Az ausztrál Phil Gore a közelmúltban új világrekordot állított fel a 2023-as Dead Cow Gully Backyard Masters ultramaratonon: négy és fél nap alatt 425 mérföldet, azaz 685 kilométert futott.

A versenyt a szervezők „célvonal nélküli versenynek” minősítették, mert a formátum szerint a futóknak óránként egy 6,7 kilométeres kört kell teljesíteniük, és a verseny addig folytatódik, amíg csak egy futó marad. Az idei eseményt az ausztráliai Brisbane-től északnyugatra lévő Nanangóban, egy farmon tartották. A. megmérettetés június 17-én, szombaton reggel 7 órakor kezdődött, és négy és fél nappal később ért véget, amikor már csak egy ember futott, Phil Gore. A 6,7 km-es kör nem kevesebb, mint 102-szeri megfutása után végül őt hirdették ki a győztesnek.

Futás

Illusztráció: Getty Images

„Szürreális – nyilatkozta Gore az ABC.net.au-nak. – Számomra a futás az élet része, még a munkából hazafelé is futok.”

A korábbi világcsúcs 101 kör volt, amelyet Merijn Geerts és Ivo Steyaert belga futók állítottak fel tavaly októberben. 

Az idei versenyen második új-zélandi Sam Harvey 101 körrel elérte a korábbi világcsúcsot, a harmadik pedig az amerikai Harvey Lewis lett 90 körrel. Mindhármuknak sikerült országos rekordokat is felállítaniuk.

A négy és fél napos futás alatt a hőmérséklet az éjszakai -2 és 22 fok között ingadozott, ami tovább nehezítette a versenyt. A győztes elmondta, hogy az ultramaraton előtt két hónapon át hideg vizes zuhanyzással készült fel a hőmérséklet-különbségre.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top