nlc.hu
Szabadidő

19 embert szállítottak le az easyJet járatáról

„Túl nehéz volt a felszálláshoz” a gép, 19 utast leszállítottak az easyJet járatáról

A pilóta szerint nem volt lehetőség arra, hogy a gép ennyi emberrel szálljon fel.

Egy bizarr incidens során az easyJet Lanzarotéből Liverpoolba tartó járatának 19 utasát megkérték, hogy szálljanak le a gépről, mivel az „túl nehéz volt a felszálláshoz”.

Az incidens július 5-én történt. A 21:45 körül felszálló járat a rossz időjárási viszonyok és a gép súlya miatt késett. Végül 23:30 körül szállt fel, miután több utast megkértek arra, hogy szálljanak le.

Az egyik utas által rögzített videóban a pilóta azt mondta: „Köszönjük mindenkinek, hogy ma ezt a járatot választották. Mivel nagyon sokan vannak, elég nehéz a repülőgép. Emiatt, valamint a meglehetősen rövid kifutópálya és a kedvezőtlen szeles idő miatt, a jelenlegi lanzarote-i környezeti feltételek mellett a repülőgép túl nehéz az induláshoz.”

A pilóta szerint nem volt lehetőség arra, hogy a repülőgép repülhessen, mivel a szélviszonyok és a biztonság a cégük prioritása. Ezután 20 utast arra invitált, hogy ma este ne repüljenek Liverpoolba. A pilóta azt is bejelentette, hogy az EasyJet 500 euróig terjedő ösztönzőket biztosít minden utasnak, ha nem folytatja útját.

Az easyJet szóvivője a The Independentnek megerősítette, hogy 19 utas jelentkezett önként egy későbbi járatra. „Ez egy rutin operatív döntés ilyen körülmények között, és biztonsági okokból súlykorlátozások vannak érvényben minden légitársaságnál” – tette hozzá a szóvivő.

A légitársaság hozzátette, hogy utasainak és személyzetének biztonsága „mindig az easyJet legfontosabb prioritása”. A The Daily Mirror szerint a járat július 6-án hajnali 3 óra körül szállt le a liverpooli John Lennon repülőtéren.

 

easyjet repülőgép szárnya

Fotó: Unsplash

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top