nlc.hu
Szabadidő

Tarolnak az állati jelmezek

Egy férfi 6 millió forintot fizetett azért, hogy „igazi kutyaként” élhesse a mindennapjait

A furry szubkultúrának köszönhetően manapság nem ritka, hogy állatnak öltözött embereket láthatunk, azonban ezek a jelmezek általában kitalált figurákat ábrázolnak. Egy férfit ennek ellenére nem pusztán egy rajzfilmfigura, hanem kedvenc négylábúja ihlette meg. Úgy tűnik, hogy ezek a különös jelmezek az állatkertbe is beszivároghattak.

Mindenkinek lehetnek furcsa, illetve drága hobbijai, most azonban nagyon úgy tűnik, hogy egy férfi minden képzeletet felülmúlt a különös, közel 16 ezer dollárt érő jelmezével, amely átszámítva majdnem eléri a 6 millió forintot. A jelmez egy élethű skót juhászkutyát ábrázol.

A jelmez elkészítésével együtt a férfi álma is valóra vált, hiszen elmondása alapján mindig is egy állat bőrébe szeretett volna belebújni, ami azért valljuk be, első hallásra eltölthet minket némi aggodalommal. 

A férfit, akit csak a Twitter-felhasználóneveként, Tocóként ismerhetünk, 2022 áprilisában osztott meg először egy videót, amin jól látható, ahogyan az említett jelmezében hempereg és „mancsaival” gesztikulál a kamerában.

Toco mindemellett egy Youtube-csatornát is üzemeltet, ahol részletesen dokumentálja a jelmezében töltött életét. Nem csoda, hogy hatalmas visszhangot váltott ki a tavalyi szereplése, most azonban újabb videójával ütötte meg az emberek ingerküszöbét.

A videóban a jelmezbe öltözött férfi a parkban sétálókkal, továbbá más kutyákkal lépett interakcióba.

A felvételen jól látszik, ahogy egy pillanatra még a kutyák sem tudták hová tenni a furcsa jelenséget, majd elszaladtak. Páran úgy jellemezték az eseményt, hogy ennél bizarrabb és őrültebb dolgot még nem láttak.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, a jelmezt gyártó cég, vagyis a Zeppet, közzétette a kosztümmel kapcsolatos részleteket. A cég elsősorban különböző televíziós, illetve filmes kellékeket készít, azonban erre a felkérésre vélhetően nem mondhattak nemet. Elmondásuk alapján a jelmez elkészítése 40 napot vett igénybe. 

A skót juhászkutya élethű másolata

A skót juhászkutya élethű másolata (Fotó: zeppetJP/Twitter)

A Zeppet képviselője elmondta a MyNavinak, hogy a kutyák csontvázának felépítése jelentősen eltér az emberekétől, ezért a cég tervezőinek időigényes volt kitalálni, hogyan lehet a lehető legjobban „kutyaszerűvé” tenni a jelmezt.

Köze lehet a furcsa jelenségnek a furry szubkultúrához?

Napjainkban nem szokatlan, hogy állatnak öltözött embereket láthatunk, hiszen a furry szubkultúra terjedésével egyre több „szerepjátékost” láthatunk. A furryk emberi tulajdonságokkal felruházott állatok, őket általában kétféle módon ábrázolják. Az egyik a két lábon járó karakter, de nem ritka, hogy négylábú állatként jelenítik meg őket. Ezek a karakterek annyiban különböznek Toco esetétől, hogy ők legtöbbször kitalált lények, akikre sok esetben az egyén avatárjaként tekintenek. A szubkultúra terjedése lehetséges, hogy közrejátszott a férfi merész ötletében, azonban a személyisége kétségkívül összeforrhatott a kedvenc négylábújával, hiszen nem pusztán egy jelmezt szeretett volna felölteni magára. Toco úgy tűnik, hogy életvitelszerűen szeretne kedvencének bőrébe bújni. 

Már az állatkertekben is emberekkel helyettesítik a medvéket?

A szubkultúra megjelenésével pedig úgy tűnik, hogy nem csak a rajzfilmkedvelők kaptak ihletet az állati jelmezek viselésére.

Felmerült a gyanú, hogy egy kelet-kínai állatkert medvéi valójában nem is igaziak, hanem pusztán beöltözött emberek, akik így próbálták átverni a látogatókat.

Az internetezők azután kérdezték meg a medvék valódiságát, miután pár kép napvilágot látott a feltűnően karcsú lábakon álló jószágról – írja az AP.

„A Malajziából származó napmedvék kisebbek, mint más medvék, és másképp néznek ki, de valódiak” – közölte hétfőn az állatkert.

Az állatkert azzal érvelt, hogy a napmedvék akkorák, mint egy nagyobb kutya és legfeljebb 1,3 méter magasak lehetnek. Az említett medvéről nem kívántak nyilatkozni, azonban egyre több kínai állatkertet vádolnak meg csalással. Úgy gondolják, hogy néhány kínai állatkert farkasnak, illetve afrikai macskának festett be kutyákat, vagy adott esetben szamarakat próbálnak eladni zebraként. Akárhogy is, de ezek az élethű jelmezek felvetnek némi kérdést azzal kapcsolatban, hogy nem vetik-e be őket hasonló helyeken csak azért, hogy lenyűgözzék a látogatókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top