nlc.hu
Szabadidő

Magyar turisták halála Olaszországban

A tengerbe fulladt két magyar Olaszországban

Tragédia az olasz tengerparton.
tenger

A tengerbe fulladt két magyar turista Olaszországban – írja az MTI. A 46 és 48 éves férfi Toszkánában, Livorno közelében, a homokos strandjairól híres Rosignanónál ment be a tengerbe a kedvezőtlen időjárás ellenére.

A kiérkező mentők nem tudtak segíteni rajtuk, már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A helyszínen van a parti őrség, a tűzoltóság és a rendőrség is.

A hirado.hu tavaly összegyűjtötte azokat a tengeri veszélyforrásokat, amik láttán, jobb ha azonnal elhagyjuk a vizet. Ilyen például a behúzó áramlatok vagy éppen a szél. Ha az embert elkapja a sodrás, nehéz nem egyből pánikba esni. Szakértők szerint a legjobb, amit tehet, hogy megpróbál kiúszni az áramlatból. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, a parttal párhuzamosan kell úsznia. Soha ne próbáljunk közvetlenül az áramlással szemben úszni, ebben csak feleslegesen elfáradunk. A cikk szerint sokan azt gondolnák, hogy nem kell tartani egy olyan hétköznapi körülménytől, mint a szél, azonban az erős széllökések kifejezetten veszélyesek tudnak lenni a vízben fürdőzőkre: nagy hullámokat, esetleh hosszú hullámok sorozatát idézhetik elő.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top