nlc.hu
Szabadidő

Sorozat Kovács Kokó Istvánról

Zámbó Jimmy után most Kovács Kokó István életéről készül sorozat

Ugyanaz lesz az alkotógárda.

Dokumentumfilm-sorozat készül Kovács Kokó István életéről – számolt be a Fókusz. Az olimpiai bajnoki címtől a Sztárboxig, a profi világbajnoki övtől az Üvegtigrisig, A Király című sorozat alkotói úgy gondolták, az egykori ökölvívó élete remek alapanyag egy sport témájú széria elkészítéséhez.

Kovács Kokó István

Kovács Kokó István a Sztárboxban – Fotó: Sajtóklub

A Jimmy-sorozat is életrajzi ihletésű, de valójában fikciós széria. Bár az alkotógárda tulajdonképpen ugyanaz lesz, mint A Király szériánál, most egészen más módon közelítik meg egy másik legendás magyar híresség történetét, mint azt Zámbó Jimmy sztorijánál tették. “Ez nem fikció lesz, hanem dokumentumfilm, tele elképesztő mennyiségű archív anyagokkal, régi bokszmeccsekkel, nagy sikerekkel, nagy bukásokkal. És a jelenben is forgatunk vele” – árulta el a rendező, Kovács Dániel Richárd.

Kokó, akit legutóbb a Sztárbox szakmai vezetőjeként láthattuk, azt nyilatkozta, nem lepte meg a dokumentumfilm ötlete, korábban is megkeresték már hasonlóval, a felkérést pedig nagyon megtisztelőnek tarja. “A gyerekkoromat talán nem ismeri az ország. Az nem lett bemutatva, hogy honnan indultam és hova jutottam” – jegyezte meg.

A 4 részesre tervezett dokumentumfilm-sorozatban nem csak a sportmúlt, hanem az azóta eltelt időszak is fontos szerepet kap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top