nlc.hu
Szabadidő

Harcsa helyett csukát fogtak

Harcsázni indult két pecás, de valami egész más akadt a horgukra – fotó

Dúskált a tó gigaharcsákban, mégsem azokból fogtak ki.
horgász

Tisity Ervin és Lábadi Norbert harcsázni indultak a Háziréti-víztározóhoz, csakhogy nem a megcélzott halfaj akadt a horgukra. Harcsa helyett egy másik ragadozó vette fel a nem éppen kisméretű csalihalat, pedig a víztározóban rengeteg a nagy harcsa. Mint a Pecaverzum.hu beszámolójából kiderül, egy csukát fogtak ki, ráadásul egyből egy kapitális példányt: a súlya 9,2 kiló, a hossza pedig 84 centi volt.

A fárasztás 5 percnél tovább nem tartott, ugyanis a harcsa volt a fő célhal, és az erős felszerelés miatt nem nagyon volt ellenállása. A csalihal a harcsázáshoz illően egy 15 centiméter körüli dévérkeszeg volt” – mesélte Ervin.

A harcsázó Fodor Gábort mindenesetre nem tréfálta meg csuka. Ő a Széki-tavon egy orbitális méretű harcsát tudott horogra csalni a napokban. “Ekkora fogásról nem is igazán mertem álmodni” – vallotta be a pecás, aki egy 234 centis példányt fogott ki. “Leültem, bontottam egy sört, és azon kezdtem agyalni, hogy mi is történt az elmúlt fél órában. Elsőre és másodikra is felfoghatatlan volt még mindig, hogy mi került a horgom végére. Hihetetlen és felfoghatatlan, mintha az ötöslottón nyernék” – jegyezte meg Gábor, aki a méricskélés után visszaengedte a tóba a gigahalat. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top