Szépüljünk

Strandon, vízparton

A nap roncsoló sugarai ellen a legújabb sminkeket a gyártók vitaminokkal, ásványi anyagokkal és fényvédõkkel dúsították, amelyek védelmet nyújtanak a korai ráncosodásért, bõr petyhüdtségéért felelõs szabad gyökökkel szemben.

A gyártók azt ígérik, hogy ezek a készítmények UV-filterei kiszűrik a nap sugarait. Ám mindezek ellenére, ha az arcunkat napoztatjuk, kerüljük a smink használatát, és csak kövessük a hagyományokat: kenjük be arcunkat speciálisan az arc bőrének védelmére készült napozókrémmel.





• Ha sminket vásárolunk, figyeljünk arra, hogy: 8-as UV-filterrel ellátottak csak gyengébb védelmet jelentenek az ultraibolya sugarakkal szemben. A 12-es közepes, a 15-ös pedig erőteljesebbek.

• Ha strandolunk és sminkelünk, válasszuk a napcsókolta barna színt adó, vagy aranypigmentekkel dúsított bronzpúdereket, amelyek a természetes hatást fokozzák.

• A normál alapozót lemossa a tenger sós, vagy az uszoda klóros vize. Ezért akinek egyenetlen az arcbőre, és alapozó nélkül kényelmetlenül érzi magát, az válassza vagy a vízálló alapozót, vagy a hagyományos alapozók közül a hidratáló helyett a krémesebb változatot, mely több olajat tartalmaz, így jobban tapad a bőrhöz.





• Ha nem szeretnénk, hogy a víz vagy az izzadság leoldja a sminket, akkor döntsünk a víz- és izzadásgátló minősítéssel ellátott termékek mellett. A tévhittel ellentétben, ezek a készítmények nem tömítik el a pórusokat, a bőr alatta is szabadon lélegezhet.

• A vízálló smink lemosásához speciális lemosót kell vásárolnunk, ugyanis a hagyományos tisztító tejek, zselék és tonikok nem oldják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top