Szépüljünk

Egészséges körmök

A nyár szárító hatása a körmökön is megmutatkozik. Például a vízben való hûsölés egyik eredménye a körmök töredezése. A kemény vízben ugyanis több a kalcium, amely közismert zsírtalanító hatásáról.




Ha puha a körmünk, akkor kívülről kell védenünk. A legjobb, ha állandóan lakkozzuk, mert ez óv a káros külső környezeti hatásoktól. Lakkozás előtt mindig vigyünk fel erősítő, alapozó lakkot, vagy kúraszerűen használjunk körmöket erősítő folyadékot. A belső ápoláshoz a vitamindús táplálkozás mellett nem árt, ha bekapunk néhány szilícium tablettát, aminek hatása 4-6 hét után mutatkozik meg.





• Ha vastag, repedezett a köröm körüli bőr, akkor semmi esetre sem szabad körbevágni, vagy levágni, mert ez a körömbőr további vastagodásához vezet.

• A letöredezett bőrt egy erős csipesszel távolítsuk el.

• A legjobb, ha hetente háromszor langyos, selymes, tusfürdős vízbe áztatjuk a körmünket, majd utána rózsafával átdörzsöljük, és ne felejtsünk el minden este körömápolót a bőrbe masszírozni.





A kereszt és hosszirányú rovátkákkal tarkított köröm vitamin- és nyomelemhiányra utal. A keresztirányú rovátkák azonban sokszor azt jelzik, hogy a megengedettnél erőteljesebben ápoljuk a körmünket: például agyon polírozzuk, vagy ollóval vágjuk, esetleg agresszív körömzselével kenjük. Használjunk körömkiegyenlítő lakkot, ami akkor is jó szolgálatot tesz, ha nem lakkozzuk színesre a körmeinket. Ez ugyanis a körmök felszínét simává varázsolja, és ezáltal a körömlakk is tartósabb marad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top