Szépüljünk

Nyári kényeztetés 5 lépésben

Mire van szüksége arcunknak a nyár derekán, hogy barnaságunk megmaradjon, ám a bőrünk finomsága, egyenletessége, ragyogása se károsodjon? Olyan ápolóprogramra, amelyek segítségével a legjobb formában tarthatjuk magunkat.

1. Az egyenletes bőrszínért

A nap által megviselt bőrnek először is radírozásra van szüksége, mert ezzel a sejtmegújulás természetes folyamatát támogatjuk. Nem kell aggódnunk, a barnaságot nem fogjuk leradírozni, viszont bőrünk színe egyenletes lesz, tapintása pedig puha.

Hasznos tipp: Bármilyen állagú a radírunk, hetente kétszer radírozzunk, csak nedves bőrre vigyük fel, és körkörös mozdulatokkal dolgozzunk. Viszont az arckrémet, és a testápolót naponta kétszer használjuk.

2. A hiányzik a nedvesség

A bőrünkből, akár napoztunk, akár nem, hiányzik a nedvesség, köszönhetően a meleg levegőnek, valamint a légkondicionáló szárító hatásának. Olyan hidratáló krémet használjunk, amely nemcsak nedvesíti a bőrt, hanem a bevitt nedvességet meg is köti, így szinte belülről tölti fel az arcot.

Hasznos tipp: A krémből kerüljön a nyakra és a dekoltázsra is. A kencét alulról felfelé irányuló mozdulatokkal, lágyan masszírozzunk a bőrbe.

3. Extra hidratálás

Fokozhatjuk a hidratáló termék hatását, ha bőrre felkent krémre termálvízsprayt fújunk, és így masszírozzuk a krémet a bőrbe. A termálsprayből válasszunk mini kiszerelésűt, amely elfér a legkisebb táskában is, így ha napközben húzódik a bőrünk, a problémát gyorsan megszüntethetjük. Azonnal csillapodik a viszkető érzés, arcbőrünk rögtön lágyabbá válik.

Hasznos tipp: Nemcsak az arcra, a dekoltázsra fújhatjuk, hanem a test bármely pontjára is, ha azt érezzük, hogy feszül, viszket a bőrünk. Gyors segítséget jelent, nem szenvedünk addig, míg végre módunk lesz a krémezésre.

4. Őrizzük barnaságunkat!

Aki szeretné a nehezen megszerzett barnaságát megőrizni, annak ajánlottak az önbarnítós testápolók. Ezek egyszerre hidratálják, táplálják és barnítják a bőrt. De csak akkor van értelme e készítményeket használni, ha nem a hámló, hanem a leradírozott bőrre visszük fel. Így garantáltan nem lesz foltos a bőrünk, egyenletes és mélyebb tónusú barnaságot szerezhetünk.

Hasznos tipp: A bőrünk legyen zsír- és nedvességmentes, a ruha felvételével várjunk 1 percet, amíg a testápoló felszívódik, és az önbarnító színe is rögzül.

5. Mézes kényeztetés

Hetente egyszer kényeztessük a bőrünket pakolással vagy maszkkal. A méz a legerőteljesebb hatást fejti ki száraz bőr esetén. Ám, ha magunk készítünk mézes maszkot, legyünk óvatosak, mert ha az előírtnál akár egy cseppel is több mézet teszünk a pakolásba, pont az ellenkező hatást érjük el, nedvesítés helyett éppen vizet vonunk el az amúgy is száraz bőrtől.

Hasznos tipp: Vásároljunk készen mézes maszkot, mert ez éppen annyi mézet tartalmaz, amely 5 perces hatóidő alatt a legtöbb nedvességgel látja el a bőrt, és legtöbb tápanyagot tartalmazza. Így garantáltan nem hibázhatunk.

Ettől függetlenül, azért itt a nagyi feszesítő, tápláló mézes arcpakolástippje is: nyers burgonyát reszeljünk le, keverjünk hozzá egy tojás sárgáját, fél mokkáskanálnyi mézet. Kenjük az arcra, és 15 perc múlva mossuk le. Hetente egyszer alkalmazzuk.

Termékajánló:

BOBBI BROWN ARCPOLÍROZÓ SZEMCSÉK – Japán babkivonatot tartalmazó őrlemény. Borsónyi mennyiséghez adjunk kevés vizet, tonikot vagy arctisztítót, és finoman, körkörös mozdulattal masszírozzuk át az arcot, a nyakat. Bő vízzel öblítsük le.

9500 Ft
9500 Ft

L’Occitane Red Rice Powder Arcradír – Innovatív mód a hámlasztásban! A por, vízzel érintkezve, hámlasztó krémmé alakul át. Eltávolítja a fölösleges olajat, szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket. Nélkülözhetetlen a kombinált és olajos bőr rendszeres radírozása.

6250 Ft
6250 Ft

 

LUSH ALMOND BATTER – Torta formájú testradír, amelynek őrölt mandulája leradírozza a hámló bőrt, mandulaolaja pótolja a hiányzó zsírt, a lime kivonat a vitaminnal tölt fel, a fahéj pedig kellemes illatúvá teszi a bőrt.

1490 Ft
1490 Ft

CLINIQUE MOISTURE SURGE EXTENDED – Különlegessége a nyír és a máriatövis kivonata, valamint a cukorszármazékok, amelyek hidratálják, megkötik a nedvességet, és belülről párnázzák ki a bőrt.

6700 Ft
6700 Ft

ESTÉE LAUDER DAYWEAR PLUS – Évek óta nagy szépszerűségnek örvendő könnyű, selymes krém. Szőlőmag, rizskorpa, rozmaring, afrikai vörös tea kivonatot, magas koncentrációjú C- és E-vitamint tartalmaz, táplálja, hidratálja, feszesíti a bőrt.

9500 Ft
9500 Ft

 

BIOTHERM AQUASOURCE – Thermálplanktonokban gazdag, nagyon könnyű állagú, gyorsan felszívódó, hidratáló és egyben tápláló krém.

9900 Ft
9900 Ft

AVON SOLUTIONS BŐRSZABÁLYOZÓ GÉLKRÉM – Könnyű állagú, krémzselé, amely egyensúlyba hozza a bőrt, és egyenletesebbé teszi a bőrtónust. A szomjas bőr pillanatok alatt felszívja.

1399 Ft
1399 Ft

 

NIVEA VISAGE KÉNYEZTETŐ MÉZES MASZK – Gazdag mézkivonat tartalmának köszönhetően intenzíven kényezteti és nyugtatja a bőrt. A makadámia-olaj és shea vaj hidratálja és pótolja a szükséges tápanyagokat.

399 Ft
399 Ft

 

DOVE SUMMER GLOW – Hidratáló, összetevőkben, és önbarnítóban gazdag testápoló, amelyet a radírozás után, a tökéletesen száraz bőrre vigyünk fel. Ezzel frissíthetjük a barna bőrszínünket, és eltűnnek a foltok.

999 Ft
999 Ft

 

GARNIER INTENZÍV HIDRATÁLÓ SZÁRAZ BŐRRE – Mikro gyümölcsolajokat, karité vajat tartalmaz, amely puhává varázsolja a bőrt, és egész napra komfortérzetet biztosít.

999 Ft
999 Ft

 

DICTAMELIA ALOE ÉS VANILIA KIVONATTAL – Speciális alkotóelemei gazdagon ellátják a bőrt hidratáló elemekkel és vitaminokkal, a dehidratál, hámló bőr kényeztetője.

2990 Ft
2990 Ft

 

LA ROCHE-POSAY MINI TERMÁLVÍZ SPRAY – A táskánkban is elfér, és napközben – akár a sminkre is – fújhatjuk, azonnal megnyugtatja a szárazságtól húzódó, feszülő, viszkető bőrt.

849 Ft
849 Ft

 

Még több az e heti Nők Lapjából:

Amikor először történt meg velem… »
Papi, nem szabad… »
Borbás Marcsiból nem lehet sztárt csinálni! »
Mutasd a táskádat, megmondom, ki vagy! »
Nyári nadrágok »
Lekvárok innen-onnan »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top