Szépüljünk

Vadító vagy visszafogott? – A stílusos smink titka

Reggel van, indulni kellene. Végre kitaláltad, mit veszel fel, de a sminkelés még hátravan. Ha ügyes vagy, akkor az öltözéked és a sminked egymást erősítve tökéletes egységet alkot, és egész nap jól érzed magad "bennük".

Az erőszak nem vezet jóra!

Ha mindig megdicsérik a vidám copfodat, a tuti kendődet, a „mintha neked tervezték volna” fülbevalódat vagy a paradicsompiros rúzsodat, akkor nyugodtan rájuk bízhatod magad.

Mindig irigyeltem azokat, akik már este eldöntik, hogy mit vesznek fel másnap reggel. Honnan tudják, hogy milyen hangulatban fognak felébredni? Mert az rendben van, hogy nem húzhatsz farmert, ha egyszer kötelező a kiskosztüm, de a színek, a kiegészítők akkor lesznek rajtad harmonikusak, ha szívesen viseled őket. Két lehetséges – és jó eredménnyel kecsegtető – út van: vagy alkalmazkodsz a lelkiállapotodhoz, vagy tudatosan próbálod ellensúlyozni a lehangoltságodat egy-egy életigenlő részlettel. De ilyenkor ne kísérletezz, ez csak akkor vezet jóra, ha tudod, hogy jól áll neked a bevetett trükk.

A ruhád: fekete, mert szereted, vagy mert ez a divat

A sminked: Istenien néz ki fekete füstös szemekkel, de ezt csak akkor válaszd, ha a korod megengedi, és a munkahelyed is jól tolerálja. Használj inkább szemhéjtust, ezzel hangsúlyozd a tekintetedet, no meg éjfekete szempillaspirállal. Cseppnyi fehér vagy ezüst a szemzugban még ellenállhatatlanabbá teszi a végeredményt. A körmödet lakkozd hozzá sötétpirosra.

Vadító vagy visszafogott? - a stílusos smink titka

 

A ruhád: fekete, mert legszívesebben elbújnál a világ elől

A sminked: Nehogy sötét sminkkel párosítsd, mert aki rád néz, az is sírva fakad. Emeld ki a szemedet: egy türkiz szemceruza, no és a szempillaspirál csak javíthat a helyzeten. Csak a felső pilláidat fesd ki, így vidámabb lesz a tekinteted. Ha van kedvenc rúzsod, akkor most bátran használd, hátha ad egy kis önbizalmat!

A ruhád: farmer pólóval és rohangálós cipővel

A sminked: Egy szempillaspirál és egy kis szájfény éppen elég lesz. Ha sápadtnak érzed magadat, akkor természetes barack tónusú pirosítót használj. A hajadat is elég összefogni lófarokba, vagy a rövid tincseidet egy kis waxszal hangsúlyozni.

A ruhád: farmer dögös szűk felsővel és tűsarokkal

A sminked: Kötelező a smink! Tüntesd el a szemed alól a karikákat korrektorral, és használj alapozót is, ha szükségét érzed. Bevetheted a fémes fényű szemhéjfestékeidet, és a szájfényt semmiképpen ne felejtsd el. Az aranyszínű körömlakk tökéletes kiegészítő.

Vadító vagy visszafogott? - a stílusos smink titka

 

A ruhád: „kényelmes, és kész” cuccok

A sminked: Válaszd ki az egyik színt a ruhádról, és ezzel sminkelj. A szemedet árnyékold egymáshoz közeli árnyalatokkal, és akár füstös hatásúra is festheted. Próbáld ki a bronzosítót a pirosító helyett, meglátod, hogy sokkal komfortosabb lesz a sminked is.

A ruhád: kosztüm, blúz

Ha a lelkednek szüksége van egy kis lázadásra, akkor lakkozd ki a lábkörmödet dögös vörössel. Ezt nem látja a főnök, de te tudod, mit rejt a cipőd, és ez a pici huncutság ellensúlyozza az „uniformis” egyhangúságát.

A sminked: A visszafogott öltözék ebben az esetben megköveteli a visszafogott, ám gondos sminket. Mindenképpen korrigáld a bőrhibákat alapozóval és/vagy korrektorral. Biztos választás egy natúr smink, cseppnyi bézzsel a szemhéjadon, és ezzel összhangban az ajkadon is. Persze egy pici fény megengedett! Tegyél az arccsontodra egy kis fényes púdert, ettől üdébb lesz a külsőd.

A ruhád: extravagáns, „ilyen sincs máson” darabok

A sminked: A szádra helyezd a hangsúlyt, az egyéniségedhez passzoló élénk színű vagy a most divatos nagyon sötét rúzst használj. A körmödet is ezzel összhangban fesd ki, én biztosan fekete lakkot választanék.

Vadító vagy visszafogott? - a stílusos smink titka
Vadító vagy visszafogott? - a stílusos smink titka

Smink.lap.hu »
Kozmetika.lap.hu »
Szépség.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top