Szex

Találd meg a nemi stílusod!

-Hallottál-e már arról, hogy a szex teljes mértékben a fejedben van? Ha igen, jól hallottad - kezdi fejtegetését Priscilla Donovan amerikai kutatónõ, aki az agyféltekék mûködését szintén a nemiséggel hozta kapcsolatba, de más értelemben.




Azt mondja, hogy szexuális érzéseinket a testünkben érezzük, de ezek az agyból származnak. Az agy két féltekéje nemcsak a gondolkodási stílust határozza meg, hanem azt is, hogy milyen a szexuális viselkedése, stílusa az illetőnek. Az egyik félteke mindig dominánsabb, de hogy kinél melyik, az egyéni. S mivel a szexuális érzések az agyból indulnak ki, fontos lehet tudni, hogy melyik feléről. Most itt az alkalom, hogy megtudd, jobb vagy bal féltekéjű vagy-e. A közölt kérdőívet 10 év tapasztalat alapján készítette a kutatónő.






A „logikus bal”


Ezeknek az embereknek fő karaktervonása, hogy mindenben, így a szerelemben is logikusak. A szerelmet, románcot hadjáratnak tekintik, ahol győzni akarnak. Nagy rekordtartók. Hánnyal, hányszor voltak együtt, ez a mérce számukra. Nagyon jó a memóriájuk, emlékeznek partnerük ruhaméreteire, kedvenc színeire, az első randevú időpontjára. A szerelmeskedést előre eltervezik, emlékeztetik a partnert: „Ma éjjel drágám!” Ez náluk a verbális előjáték része, nem követelőzés. Ami érdekes, a különben remekül verbalizáló „balosok” a szerelemről, romantikáról, szexről nehezebben beszélnek. Az érzelmeket kevésbé tudják kifejteni, mint a tényeket. Így, ha csak ennyit suttognak: “szeretlek”, ez nagyon mély érzelmet takar. A balosok előre elterveznek, előjegyeznek mindent, a problémákat a korábban bevált stratégiákkal oldják meg.






„A romantikus jobb”


Legjobban az intuíció jellemző rájuk, vagyis döntéseiket a logikus balosoktól eltérően emocionális alapon hozzák. Mindent áthat az érzelem náluk. De ha szerelmesek lesznek, ez a tulajdonság nagy kinccsé válik. Ha „jobbos” a szerelmed, ne csodálkozz, ha az éjszaka közepén felhív, csak hogy mennyire szeret. Gyermekien spontánok, játékosak, de nem ismeretlen számukra a komolyság sem. Mivel a szívükre hallgatnak, számukra a szerelem halálosan komoly. Nagyon gazdag a fantáziájuk, mesterek a romantikus helyzetek megvalósításában. Szeretik a változatosságot, a beszélgetéseket az ágyban. Ez náluk szexelőjáték, amit még simogatással, becézgetésekkel fokoznak.






„A kevert agyféltekéjű”


Ezeknek az embereknek a viselkedése mindkét típust tartalmazza, csak nem olyan szélsőséges módon, mint a jobb-, vagy balféltekéjűek. Mind a logikus, mind az intuitív kommunikációs módokat értik, és ezt fontosnak is tartják. Képesek egyik pillanatban a „szívükkel” hallgatni, másik pillanatban pedig a „fejükkel”. És ez az, ami egy embert vonzóvá tesz, ez az, amitől olyan szeretnivaló és kellemes lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top