Szex

10 tipp, hogyan maradj izgalmas

Ha az unalom kegyetlenül befészkelte magát közétek, itt az ideje bevetni néhány női praktikát, és egy kis változatosságot csempészni a párkapcsolat mindennapjaiba. Hidd el, megéri.

Régen állandóan eljártatok otthonról, most meg egy kezeden meg tudod számolni, hányszor mozdultatok ki az elmúlt évben (két évben, öt évben, húsz évben). Egykor egész hétvégéket képesek voltatok az ágyban tölteni, ezzel szemben ma már jóval kevesebbszer kerül sor az összebújásra. Régen éjszakákat beszélgettetek végig, mostanra inkább a közös, néma tévézés maradt. Úgy érzed, nincs okod panaszra, hisz a párkapcsolatod jól működik, csak épp már nem olyan izgalmas, mint az elején. Ne kerteljünk, mondjuk ki őszintén, hogy nem is lehet. Az az idő elmúlt, a maga varázsával, meg feledhetetlen pillanataival. Most más van. A biztonság, az állandóság érzése. Csakhogy ezek kézen fogva járnak a megszokással, innen pedig már csak egy apró lépés az unalom, amely gonosz módon befészkeli magát a párkapcsolatba. Persze csak ha hagyod. Összeszedtünk néhány egyszerű praktikát, mellyel mesterien színesítheted az együtt töltött perceket.

10 tipp, hogyan maradj izgalmas

 

A férfiak már csak olyanok, hogy nem vetik meg a változatosságot. Ez az alaptézis, ebből kell kiindulni. Persze szó sincs arról, hogy akkor most – feladva önmagadat – kétségbeesetten próbálj azonosulni hetente más színésznővel meg playmate-tel, hogy a pasid kedvére tegyél. De némi változatosság a te hétköznapjaidat is feldobja. Ezért:

1. Csináltass új frizurát!

Túl egyszerűnek tűnik, de hatásos. Főleg, ha már évek óta ugyanolyan a hajad, igazán rád fér egy kis változás. Egy új frizura az egész megjelenésedet átalakítja, de ne feledd, ettől még önmagad maradsz. Majd meglátod, milyen jó érzés lesz hallani a bókokat nemcsak a párodtól, de a kollégáidtól és a barátaidtól is. Úgyhogy vágass vagy festess, egyedül a merészséged és a jó ízlés szabjon határokat.

10 tipp, hogyan maradj izgalmas

 

2. Használj új parfümöt!

Ez is apróságnak tűnik, pedig valójában az illat sokkal nagyobb hatással van ránk, mint gondolnánk. Hát még a pasikra! Mialatt a vadiúj, méregdrága felsődet közel sem biztos, hogy figyelemre méltatják (hacsak nem azzal a mondókával, hogy „ezt aztán fel nem veszed, túl kihívó!”), az új illatodat garantáltan észreveszik és megjegyzik! (Biztosan valami állatias ösztön lehet a dolog hátterében.) Két lehetőséged is van. Vagy válassz magadnak egy új illatot, amelybe mindketten beleszerethettek, vagy használd újra azt a rég elfeledett parfümöt, amelyet a kapcsolatotok legelején, az illatok ugyanis kitűnő emlékidézők. Meglátod, nem fogsz csalódni.

3. Legyél dögös a hétköznapokon is!

Emlékszel még azokra az időkre, amikor órákat készülődtél egy-egy randi előtt? Vagy hogy még akkor is kiöltöztél, ha csupán otthonra beszéltétek meg a találkát? Mára meg maradt a smink nélküli természetesség meg a mackónadrág. Persze ha valaki szeret, az szeressen mindenhogy, meg hát a partnered úgyis látott már mindenhogyan. Ez mind igaz, de nem jó kifogás. Persze nem kell, hogy minden este sminkben meg talpig harci díszben várd haza, de olykor igenis ez is belefér. A hosszú távú kapcsolatokban is fontos, hogy néha igazán nőiesek, csinosak, szexisek legyünk, csak úgy, alkalom és minden ok nélkül.

Számos párkapcsolatban élő panaszkodik arról, hogy az idő múlásával mintha csak egymás mellett élne a párjával, de a valódi együtt töltött idő, amikor a partnerek kizárólag egymásra figyelnek, egyre kevesebb. Nincs mese, ez ellen tenni kell. Ezért:

4. Beszéltesd!

Hiába töltötök együtt rengeteg időt, a tévézés meg az alvás nem az igazi. Viszont a beszélgetés (nem a „mi volt a munkában?” – „semmi” típusú) igazán kiváló lehetőség arra, hogy egymásra figyeljetek. A jó társalgás rendkívül fontos a kapcsolatban, úgyhogy igenis tessék kezdeményezni, és kérdezgetni a partneredtől! Ha olyan dolgot vetsz fel, amely igazán érdekli (mondjuk, tőled szokatlan módon érdeklődsz a focimeccs végeredményéről, vagy hogy az edzésen hány gólt rúgott), előbb-utóbb megered a nyelve, és ő is kezdeményezőbb lesz. Főleg, ha nem mondasz el mindent magadtól.

10 tipp, hogyan maradj izgalmas

 

5. Legyenek apró titkaid!

Bizony, a legtöbb pasi azzal érvel, hogy minek kérdezzen bármit, ha mi, nők úgyis magunktól elmondunk mindent. Valljuk be, ebben van némi igazság. Mi szeretünk mesélni, ők meg nem annyira. Ennyi az egész. De tény, hogy akiről mindent tudnak, az nehezen lehet izgalmas. Tehát az apró titkok néha igenis jól jönnek. Persze szó sincs arról, hogy komoly dolgokat hallgass el, de nem kell a napod minden percéről, a kollégáid rigolyáiról, a barátnőid apró-cseprő dolgairól beszámolnod. Ha ebből rendszert csinálsz, könnyen untathatod is a párod. Úgyhogy néha fogd vissza a beszélőkéd, és hagyd, hogy ő kérdezzen arról, ami tényleg érdekli.

6. Hívd el kirándulni kettesben!

Egy kis levegőváltozás a kapcsolatnak is jót tesz, hiszen ilyenkor tényleg csak ketten vagytok, ráadásul távol a mindennapi gondoktól, rohanástól, megszokástól. Nem feltétlenül kell, hogy partnered kezdeményezzen, te is meginvitálhatod egy romantikus hétvégére. Akár előre lefoglalhatod a szállást, „nincs kifogás” alapon, de az is jó, ha csak felveted az ötletet, és közösen választotok úti célt.

7. Szervezz programokat!

Akárcsak a kirándulás, bármilyen más közös program színesíti az együtt töltött időt, és a sétától kezdve a mozin, a színházon, a vacsorán meg a táncolós estén át minden ebbe a kategóriába tartozik. Itt is igaz az, hogy nem ciki kezdeményezni, az az idő már a múlté. Vesd fel, hogy szívesen elmennél megnézni azt az új kiállítást, és szeretnéd, ha elkísérne ekkor és ekkor (hatásos módszer kész tények elé állítani őket). Vagy válassz több programot, és kérdezd meg, mihez lenne kedve. A séta előnye pedig, hogy romantikus, olcsó, és nem kell hozzá kiöltözni.

10 tipp, hogyan maradj izgalmas

 

8. Kezdeményezz új dolgokat az ágyban!

Unalomig hangoztatott, de tényleg hatásos praktika. Először is azért, mert ha jó a szex, akkor az a kapcsolatra is kivetül. Másodszor pedig, akivel jó a szex, az inkább izgalmas, mint unalmas. Sokan azonban nem szeretnek kezdeményezni, holott lehet azt diszkréten is. Egy szexi fehérnemű is kezdeményezés valami újra, de az is, ha megkérdezed a párodtól, mi az, amit szívesen kipróbálna. Utána már csak bele kell egyezned.

9. Legyen saját életed!

Az rendben van, hogy párod jelenti számodra a világ közepét, de fontos, hogy ne csak róla és a kapcsolatról szóljon az életed! Legyen saját érdeklődési köröd, saját hobbid, legyenek saját barátaid, és néha járj el nélküle is otthonról. Ja, és persze ezeket tőle se tagadd meg!

10. Lepd meg néha, csak úgy

A születésnapok meg a karácsonyok mindennapos ajándékozási rituáléjával szemben sokkal kedvesebb, személyesebb, ha ok nélkül leped meg partnered valami aprósággal. Legyen az a kedvenc csokija, a kedvenc étele vagy egy frappáns feliratú képeslap, a lényeg, hogy azt közvetítse: a hétköznapokon is figyelek rád, és törődöm veled.

Tippünk: ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, próbáld ki te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top