Szex

Jól ismert fűszernövényből készül a legújabb potencianövelő

Te is ismered a görögszénát, mint az indiai ételek jellegzetes fűszerét? És arról tudtál, hogy rendkívül hatékonyan serkenti a szexuális libidót?
Olvasnál még? Kattints a legfrissebb hírekért!

A görögszéna nemcsak fűszernövényként állja meg a helyét, de potencianövelő szerként is hatásosan működik: azok a férfiak, akik rendszeresen fogyasztják, legalább 25 százalékkal jobban teljesítenek az ágyban. Mindezt nemrég ausztráliai tudósok egy kísérlettel bizonyították.

Jól ismert fűszernövényből készül a legújabb pontencianövelőA felmérés során hatvan 25 és 52 év közötti férfinak hat héten keresztül naponta kétszer adtak a növény kivonatából. Egy pontozásos rendszerrel értékelték a libidószintjüket, hogy megállapítsák a három és a hat hét utáni változásokat. Hat héten belül átlagosan 28 százalékkal nőtt a résztvevők teljesítménye. Közben egy másik csoport tagjainak kamutablettákat adtak, az ő libidójuk jellemzően csökkent.

A szakemberek megállapították, hogy a görögszénában található szaponin nevű vegyületek fokozzák a férfi nemi hormonok, többek között a tesztoszteron termelődését. A kutatók szerint a kísérlet bizonyította, hogy a kezelés hatására jelentősen javult az alanyok szexuális teljesítménye. A felmérést az ausztráliai Klinikai és Molekuláris Egészségügyi Központ munkatársai végezték.

A görögszéna egyébként egy babszerű növény, amely Ázsiában honos és az indiai konyha kedvelt fűszernövénye. A leveleit és a magjait pedig már az ősi Egyiptomban is használták lázcsillapításra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top