Szex

A hét szexkérdése: Az elhízás válóok?

Természetes, hogy az, akinek az ember kimondja a boldogító igent, a hosszú évek során változik, testileg is átalakul, van, hogy elhízik. De ez vajon elég erős indok ahhoz, hogy el is hagyjuk őt? Egy olvasónk erre a kérdésre keresi a választ.

„A feleségem ultimátumot adott, vagy lefogyok, vagy elhagy! Nem bírja, hogy elhíztam” írja egy kommentelő a Nők Lapja Café titokfalán, a Megsúgom oldalon.

A hét szexkérdése: Az elhízás válóok?

 grafika: Dániel András

M: Kedves súgó! Ne haragudj, de én se tűrném, ha a férjem meghízna. Úgy érezném, becsapott. Én is vigyázok a vonalaimra, mert engem is ilyennek ismert meg a párom, és szeretem annyira, hogy odafigyelek magamra, és próbálom tartani a súlyomat.

CS: HOL A FRANCBAN ÉLÜNK, EMBEREK? AZ, AKI NEM TUDJA ELFOGADNI A PÁRJÁT ÚGY, AHOGY VAN, AZ HÚZZON A FRANCBA, S KERESSEN CSONTOKAT S ÉLJEN AZZAL. Én a páromat elfogadnám, ha 330 kiló is lenne. Hol van a megértés a kapcsolatokból? Mindenki a külsőre megy. Szomorú!

#47151-es súgás: Cs! Gondolkodj kicsit! Ha pl. egy pasi összejön és kapcsolatban él egy nővel, aki mondjuk 70 kiló volt, amikor összejöttek, formás idomokkal, és meghízik 100-ra! Szerinted? Ne beszélj baromságokat!

#47218-as súgás: Nem szabad engedni semmilyen zsarolásnak. Aki zsarol, az nem szeret. Ez biztos. Viszont ha saját magadnak tényleg le szeretnél fogyni, akkor hajrá, sok sikert! De amelyik házasság ezen múlik… De ha mégis megteszed a feleséged kedvéért, kérj te is nyugodtan hasonló áldozatot cserébe!

#47248-as súgás: Sajnálom. Ezzel biztos nem jó szembesülni. A jó hír az, hogy ezen könnyedén változtathatsz: diéta és sport. Nem várható el tőle, hogy boldog legyen, ha nem kíván, és biztos az egészségedért is aggódik. Tedd meg Magadért, és szerintem utána milliószor jobban fog szeretni, mert érte is tetted, tudni fogja, mennyire fontos neked a házasságotok.

SLM: „Azt gondolom, ha valakit szeretünk, azt szeretjük 50 és 150 kilósan is, nem fenyegetjük válással!” Felteszem te akkor is szeretnéd a párod, ha egyszer csak hetente egyszer fürdene. Vagy csak heti 3 alkalommal váltana alsót, vagy letenné a borotvát. A betegség nélküli elhízás az ugyanez az igénytelenség vagy lustaság. Az ember általában nem véletlenül van együtt valakivel, nem véletlenül szerette meg olyannak, amilyennek. Az emberek persze változnak, csak a párjuknak nem kutya kötelességük elfogadni az összes változást. Lehet, hogy van, aki el tudja fogadni, hogy a párja elkezd káromkodni, mint egy kocsis, vagy épp úgy dönt, hogy mostantól kopasz lesz nő létére, de mások nem ilyenek. Egy párkapcsolatban meg sok dolog számít, amitől szeretsz valakit. Csak az első két év szerelmes szemüvege olyan, hogy bármit elfogad az ember.

#47577-es súgás: Ez zsarolás, ha csak fenyegetőzik, ha komolyan mondja, menjen! Ha téged is zavar a túlsúlyod, akkor cselekedj! Magadért!

Mea: Kedves Súgó! Nem gondolom, hogy a „szeretet nevében” bármiféle zsarolásnak helye lenne egy kapcsolatban. Amikor találkoztam a párommal, megkért, hogy magamért tegyem le a cigarettát, mert sokáig szeretne velem boldogan élni. Azt mondta, rám bízza a döntést, ő bárhogy elfogad. Én is híztam (betegség miatt) 20 kg-ot, szerinte így is szép vagyok, és most velem együtt sportol és étkezik, hogy rendbe jöjjek.

xyz: Lehet, hogy nem jól adta elő a mondandóját a feleség, de kedves álszent „én elfogadom a párom mindenhogy” emberek gondoljatok csak bele, hogy az elhízás mivel jár. Nem csak esztétikai probléma, hanem eü-i is, a pénztárcát is terheli, a hétköznapokra is kihat, és a szex is rosszabb lesz tőle, már amíg van szex… Senki nem köteles mindent elviselni a párjának akkor sem, ha csak esztétikai dologról van szó…

#47690-es súgás: Meg vagytok bolondulva? Ember, fogyj le! 1.: az egészséged miatt. 2.: a házasságodért. Persze az ember ha egyszer megházasodik, mindent el kell tűrni? Persze ha fordítva lenne, tehát a férj mondaná ezt, az oké. De mi ez a feleség vagy kuss a neved-hozzáállás? Ha a párom elhízna, én biztos kizavarnám esténként futni. Mellesleg már felszedett kicsit, ezért a héten 2-szer voltunk kocogni… nem hagyom én ezt.

A hét szexkérdése: Az elhízás válóok?

Te is elhagytad a nagy Ő-t?
Sajnálatból vele maradnál?
Mennyi ideig működhet egy távkapcsolat?
Ha szereted, számít mennyit keres?
Bezavarhat a testvér egy párkapcsolatba?
„Lebukott a férjem. Mit tegyek?”
„A feleségem vagy a szeretőm válasszam?”
Összeköltözés nélkül is működhet a párkapcsolat?
„Csak a szex miatt kell más nő férje. Belemenjek?”
Szerelmesen az orgazmus is eljön?
Újra összejönni az exszel: jó ötlet?
Mit tehet egy férfi, ha felesége elutasítja a szexet?
Undorító az orális szex?
Sok a heti két szex?
Házasságból nyitott kapcsolat? Tessék?
Hogyan nyomd el a vágyat?
Ciki, ha 20 évesen szűz vagyok?
Miért nem akarjuk tudni, hogy a szüleink is szexelnek?
A házassághoz kell szerelem?
Orgazmus nélkül elhagynád a párod?
Ki kezdeményezze a szexet?
Tíz év után feldobható a szex?
Visszafogadnád, ha egyszer már elhagyott?
„Feleségem terhes, szexelni nem akar!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top