Sztárok

Félek az anyaságtól

<b>Póka Angéla</b/> nem hétköznapi módon gondolkodik a világról. Csak annyit tudtunk róla, hogy Amerikában nõtt fel, és elég hányatott volt a sorsa. Errõl azonban bõvebben nem beszél. Viszont nyíltan és õszintén tárja fel a lelkét.

Adoptálni szeretnék

– Az egyhetes szünet alatt mennyi időd jutott a párodra?

– Semennyi.

– És ezt ő hogy viseli?

– Remélem, jól. Hat éve vagyunk együtt, s a szoros együttlét után talán jó is egy kis különlét. Bruma pont az ellentétem: minden, ami belőlem hiányzik, az benne megvan. Számomra ő egy bástya – ezt nem tudom másként mondani. Igazi türelemhegy. Most szüksége is lesz rá, mert az életemben első helyre került a zene, így a magánélet kicsit háttérbe szorul.

– Hogy ismerkedtetek meg?

– Fellépésen látott engem, és megszerezte a számomat. Aztán elvitt egy felejthetetlen randira.

– Miért felejthetetlen?

– Megfogta azt az oldalamat, amitől nevetni tudok. Igazi nagy szerelem volt, de nem vak. Volt egy mindent elsöprő vak szerelem is az életemben, de az butaság.

– Túlvagy a harmincon, hat éve nyugodt párkapcsolatban élsz. Mi a helyzet a családalapítással?

– Rettegek a gyerekvállalástól. Félek tőle, hogy tipikusan olyan anya lennék, aki maga akarja élni a gyereke életét, hogy én kövessem el az ő hibáit, hogy neki ne kelljen szenvednie. Attól tartok, hogy ha szülök, a gyerekemmel olyan szoros kapocs alakulna ki, ami szinte beteges. Ráadásul amíg nem szülök, én lehetek a nagy gyerek. Onnantól viszont már felelősségteljesnek kell lennem, és bízni önmagamban. Mindenesetre előbb-utóbb szeretnénk gyereket.

– Vagyis köztetek ez a téma már felmerült.

– Igen. De az is, hogy nem szülök, hanem örökbe fogadunk.

– Egy egészséges nő, aki szülhetne, miért dönt az adoptálás mellett?

– Mert talán ott nem alakul ki ez a beteges viszony. Viszont pontosan tudom, hogy milyen veszélyeket rejt az örökbefogadás. A génállomány bármikor felülírhatja a neveltetést. Van ilyen példa a környezetemben. A baráti körömben azt a kérdést is feltették nekem: miért akarod, hogy valaki egy életen át hálálkodjon neked? Erre nem tudtam mit felelni. Tudom, hogy az ilyen gyerekek egyedül kell, hogy szembenézzenek az élet minden nehézségével, amit viszont képtelenség egyedül végigcsinálni.

– Szerinted milyen anya lennél?

– Azt hiszem, nagyon lendületes, míg a páromé volna a puhító szerep. Talán ő is menne gyesre.

Nem hiszek a szexuális hűségben

– Hat év után milyen a kapcsolatod a pároddal?

– Már nincs szerelem köztünk, csak mély, masszív szeretet. Most kell nagyon figyelni, hogy ne váljon megszokássá a kapcsolatunk.

– Szóba került köztetek a házasság? Fontos ez számotokra?

– Fontos, főleg az ígéret. És főleg, ha meg is tudják tartani, mert ez a legnehezebb.

Már dolgozik a jövőjén
Angéla amellett, hogy keményen dolgozik a heti produkcióin, már javában készül a verseny utáni időkre. Ha zenekart még nem is, de egy gitárost már talált, aki segít neki a dalok megírásában, miközben a szövegeit is próbálják magyarra átültetni. Angéla ugyanis azért indult el a Megasztáron, hogy egy ízlésének megfelelő zenekart szedjen össze, akikkel azután akár itthon, akár külföldön is érvényesülhet.
– Te hiszel abban, hogy az ember arra teremtetett, hogy egy egész életet leéljen egyetlen másik ember mellett?

– Spirituálisan igen, szexuálisan viszont nem.

– Ez alatt pontosan mit kell érteni?

– Elég szabadon gondolkodom a szexualitásról, a szerelemről. A szerelmet semmihez sem kötöm. Brumával nem élünk nyitott kapcsolatban, és nincs köztünk féltékenység, viszont az én világomba belefér, hogy szexuálisan más is legyen az életemben. Amíg a barátság és a mélység nem kopik meg, ez működtethető. Másrészt hiszek abban, hogy amiről nem tudsz, az nem fáj.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top