Sztárok

Elton megzenésíti a Casablancát

Elton John nemcsak világslágereket komponált, de népszerű musicaleket is írt már. Az oroszlánkirály vagy az Aida című darab a mai napig telt házzal megy New Yorkban és Londonban, de a Lestat című műve is körbejárta már a világot.

A népszerű zenész most ismét nagy fába vágja a fejszéjét, hiszen musicalt ír a Casablancából, minden idők legnagyobb szerelmes filmjéből.

A tervek szerint egy időben mutatják be az új darabot Amerikában és Angliában is, 2010-ben. A szerző azt szeretné, ha teljesen névtelen, kezdő színészek játszanák a szerepeket, mert úgy gondolja, hogy Bogart és Bergman alakítása utánozhatatlan.

A monumentális mű fő dallamai már elkészültek, és hozzáértők szerint garantált a siker.

Sir Elton John bevallotta, hogy mindig elsírja magát, amikor megnézi a filmet, és a komponálás közben is többször előfordult vele, hogy könnybe lábadt a szeme.

Ha Az oroszlánkirály vagy az Aida betétdalaira gondolunk, szinte biztosra vehetjük, hogy ezúttal is nagy ívű, drámaian csengő dallamok születnek a zongoráján.

A film története természetesen nem változik, a színházban sem éri majd meglepetés a közönséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top