Sztárok

Film készül az elmúlt év legnagyobb botrányáról

Film készül Lance Armstrongról, a kerékpársport egykor legsikeresebb alakjáról, aki néhány napja bevallotta, hogy karrierje során majdnem végig doppingolt.

Film készül az elmúlt év legnagyobb botrányárólAz elmúlt év egyik legnagyobb sportbotránya Lance Armstrong doppingügye volt. A sportolót  megfosztották Tour de France-győzelmeitől, illetve a más versenyeken elért eredményeitől is. Pályafutása alatt és sokáig még utána is Armstrong határozottan állította, hogy nem élt teljesítményfokozó szerekkel, az Oprah Winfrey-nek adott kétrészes interjújában azonban már bevallotta, hogy EPO-val, vérdoppinggal és további más eszközökkel, szerekkel élt.

A doppingbotrányról szóló film a The New York Times újságírójának, Juliet Macurnak a Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong című könyvén fog alapulni – jelentette a The Hollywood Reporter című filmes szaklap.

Már tavaly is szóba került, hogy film készüljön Lance Armstrongról, akire hosszú ideje vetült már a doppingolás árnyéka. A kerékpáros egykori csapattársa, Tyler Hamilton életrajza alapján tervbe vett alkotásból azonban nem lett semmi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top