Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Sztárok

Házkutatással folytatódott Czeizel Endre és a szeretője ügye

Házkutatást tartott a rendőrség egy egészségügyi intézményben, és annak a mesterséges megtermékenyítésnek a papírjait keresték, amelyet Czeizel Endre szeretőjének, Dórának a gyermekvállalásakor készültek – írja a Blikk.

“Feltehetőleg a vizsgálatok alkalmával nemcsak azt a hölgyet fogják kihallgatni, aki a lombikprogramban részt vett, okirathamisítás és a donor félrevezetése miatt, de a klinika minden dolgozóját, aki valamilyen módon összefüggésbe hozható a beavatkozással” – mondta el a Blikknek a nevét nem vállaló, de az ügyet jól ismerő informátor.

Házkutatással folytatódott Czeizel Endre és a szeretője ügye

Az alapügyet a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Készenléti Rendőrség emberi test tiltott felhasználása miatt indította. Czeizel Endre szeretője a professzor halála után bejelentette, hogy az örökség egy része őt és gyerekeit illeti. De a dokumentumokból kiderült, hogy meghamisították a mesterséges megtermékenyítéshez szükséges papírokat, egy idegen férfi nevét írták be. Czeizel a halála előtt elismerte, hogy adott spermamintát Dórának, de azzal a feltétellel, hogy azt csak a halála után használja fel. 

A nyomozók kutatnak a beültetések dokumentációi után, és arra is választ kell kapniuk, hogy mennyi mintát adott Czeizel, abból mennyit használtak fel, és ha maradt sperma, hol tárolják azt és milyen jogcímen.

 

 

Címlap

top