Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Sztárok

Ne akard megúszni szárazon!

Magyar Fürdőkultúra Napja a budapesti fürdőkben is.
Ne akard megúszni szárazon!

A Magyar Fürdőkultúra Napját minden év októberének második szombatján rendezik meg, idén ez a nap 2016. október 8., szombat. Erre a napra a Magyar Fürdőszövetség külön kampányt szervez, melynek célja a több ezer éves fürdőkultúra hazai gyökereinek és értékeinek megismertetése. A Magyar Fürdőszövetség tagjaként a budapesti gyógyfürdők is örömmel csatlakoztak a programhoz. A kezdeményezés kiemelt célja a hagyományok fenntartása, fiatal generációk ismereteinek bővítése, ugyanakkor a senior generációk részére is a figyelem felkeltése a hazai gyógyfürdők és az igénybe vehető gyógykúrák iránt. Tekintettel a jövő évi vizes világbajnokságra, ebben az évben az uszodai sportok kapnak kiemelt hangsúlyt. Az ezzel kapcsolatos kiállítás, melynek tablóit a Magyar Fürdőszövetség állította össze, a Rudas fürdőben tekinthető meg.

Az érdeklődők ezen a napok vezetett séták keretében megismerkedhetnek a fürdők történetével, építészetével és természetesen a fürdőzési szokásokkal. A látogatásokon való részvétel ingyenes és előzetes regisztrációhoz kötött.

Ne akard megúszni szárazon!

Ahogyan a fürdőlátogatók már megszokhatták az előző években, a fürdők idén is különböző stílusú, kulturális programokat kínálnak. Míg a Széchenyi és Rudas fürdőben cigányzenével várják a vendégeket, a Lukács fürdőben Carl Oh és Tomanek, a pesti éjszaka igazi zenemágusai prezentálják afro-, kubai, karibi és brazil lemezgyűjteményük legjavát, a Gellért fürdőben pedig a Presto Kamaraegyüttes tolmácsolásában népszerű filmzenék és musicalek csendülnek fel. A Gellért fürdőben ekkor nyílik Udvarhelyi Zsuzsanna kiállítása is, melynek témája mi más is lenne, mint a víz. A Király fürdő vendégeit Szőke Mirjam és a Midnight Diamonds hastáncműsora varázsolja távol-keleti tájakra. Az immár egész évben nyitva tartó Paskál fürdőben koktélakcióval fűszerezett zenés fürdőzésen éjfélig élvezhetjük a pezsgő ritmusokat.

Ne akard megúszni szárazon!

A Rudas és Lukács fürdők szaunavilága különleges szaunaprogramokkal várja vendégeit hajnalig. A programok során a szaunamesterek személyre szabott ventilációt biztosítanak, és igyekeznek minden, a szaunázást érintő kérdést megválaszolni. Minden egyes programnak megvan a maga külön varázsa, igazi társas programok függetlenül attól, hogy a vendég társasággal vagy egyedül érkezett.

A nap a Tűzfészek Társulat látványos tűzzsonglőrbemutatójával ér véget este 7 órakor a Széchenyi fürdőben.

Jelentkezési feltételek és részletes információk: www.budapestgyogyfurdoi.hu

Fotók: Budapest Gyógyfürdői Zrt. 

Címlap

top