Sztárok

Elárverezik Kurt Cobain gitárját és kardigánját

A 25 éve elhunyt zenész-énekes jellegzetes ruhája és turnégitárja október végén kerül kalapács alá.

A Nirvana énekese, Kurt Cobain 1994. április 5-én követett el öngyilkosságot 27 éves korában. Egy évvel előtte, 1993-ban azonban az együttes fellépett az MTV Unplugged koncertsorozatán, ahol egy jellegzetes, olajzöld kardigánt viselt. Ezt a ruhadarabot, Cobain egy balkezes, Fender gitárjával együtt október 25–26-án a Julien’s aukciós ház árverezi el – írja a Bors

Kurt Cobain az MTV Unplugged felvételén (Fotó: Getty Images)

A különleges gitár 1993-ban készült, Cobain halálát követően pedig sokáig a Rock and Roll Hírességek Csarnokának kiállításán lehetett megtekinteni. Az aukciót szervező cég szerint a hangszerért 3-500 ezer dollár (körülbelül 90-150 millió forint), a kardigán pedig 2-300 ezer dollár (körülbelül 60-90 millió forint) körüli összeget is kifizethetnek. 

A kétnapos aukción több legendás zenész és énekes értéktárgyai is kalapács alá kerülnek, köztük Bob Dylan, Bruce Springsteen vagy Eric Clapton kézírásos dalszövegei, de a rajongók megszerezhetnek Elvis Presley, Janis Joplin, Michael Jackson, Madonnna, Elton John nevéhez fűződő relikviákat, valamint a Beatles és a Queen együttesekhez köthető emlékeket is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top