nlc.hu
Sztárok

Meghalt Jane Withers

Elhunyt Jane Withers, aki már kislányként hollywoodi sztár volt

Jane Withers, Hollywood aranykorának meghatározó színésze, szombaton elhunyt.

Hollywood egyik igazi legendája, Jane Withers szombaton elhunyt a burbanki otthonában. 95 éves volt. 

„Az édesanyám nagyon különleges hölgy volt. Megtöltötte a szobát élettel a nevetése, és különösen akkor ragyogott, amikor boldogan és a hálával mesélt arról a karrierről, amelyet oly nagyon szeretett és amelyben szerencséje volt” – írta a közleményében a színésznő lánya, Kendall Errair.

Jane Withers a Daily News Three and One Color Studióban 1945-ben (Fotó: Bud Seelig/NY Daily News Archive via Getty Images)
Megnézem
Összes kép (6)

Whiters első filmsikere 1934-ben volt, amikor a Bright Eyesban Shirley Temple mellett tűnt fel és azonnal magára vonta a nézők figyelmét, mint a család elkényeztetett kislánya.  A Fox Film Corporation hatalmas lehetőséget látott benne, és hét évre leszerződtette a kislányt, aki gyerekszínészből komikává vált, és a tehetségének köszönhetően később a drámai szerepeket is kapott. 1941-ben már nemcsak szerepelt tinifilmben, de forgatókönyvet is írt, 21 évesen pedig bejelentette: visszavonul a filmezéstől, mert szeretne családot alapítani és a magánéletével foglalkozni. 

Kétszer ment férjhez, és öt gyereket nevelt, majd 1955-ben visszatért Kaliforniába, ahol egyetemre járt, majd ismét filmezni kezdett. Játszott James Deannel, Elizabeth Taylorral, Roch Hudsonnal az Óriásban, és ami Amerika-szerte meghatározta Withers hírnevét: 1963 és 1974 között ő volt Josephine a vízvezetékszerelő a Comet reklámjaiban. 

Jane Withers vagyona még Hollywood aranykorában is kiemelkedőnek számított, mindezt az édesanyjának köszönheti. Ruth a lányát sztárnak szánta már a születése előtt, így választott neki nevet, iskolákat és különórákat is és ezért költözött a család Los Angelesbe, amikor Jane hatéves volt. Amit Jane gyerekként keresett, a szülei befektették, és 21 éves korában átadták a színésznőnek, kiegészítve azzal, amit számára gyűjtöttek, és később a családi ingatlant is. 

„Az anyám eltökélte, hogy lesz egy gyereke, aki lány lesz és aki megvalósítja az ő álmait, és megteszi azt, amit ő nem tudott. Több házassági ajánlatra is nemet mondott, mert azok a férfiak nem illettek a terveibe, és amikor apámra rátalált, jó ideig nézegette a filmplakátokat, hogy a Withers név mivel mutatna jól. Megtanított énekelni, pedig ő nem is tudott, és szerencsémre nekem ebben több tehetségem volt, de azt a mai napig nem tudom, milyen hangnemben énekelek éppen. Azért vitt két-három évesen moziba, hogy ott tanuljak, azok voltak az ingyenóráim” – mesélte Withers a PEOPLE magazinnak 1974-ben.

Meghalt Jane Withers, hollywoodi legenda

Meghalt Jane Withers, hollywoodi legenda (Fotók: Getty)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top