nlc.hu
Sztárok
Meghalt Mesterházi Márton

Meghalt Mesterházi Márton rádiós

A legendás rádiós halálának hírét fia jelentette be a közösségi oldalán.

Mesterházi Márton életének 81. évében hunyt el. A legendás rádiós műfordítóként, szerkesztőként, irodalomtörténészként és egyetemi tanárként is tevékenykedett. 2004-ben ért véget a fél évszázadon át tartó rádiós dramaturgi pályája. Ez idő alatt 1975 és 1984 között részt vett a rádió Világszínpadának hangjátéksorozatában, több mint 20 rádiójáték fűződik a nevéhez. 1996 és 2003 között ír drámatörténetet tanított az ELTE  BTK-n. 1997 és 2005 között pedig a Debreceni Egyetemen műfordítói szemináriumot vezetett. 2007-ben vonult nyugdíjba. 

Kép: Getty Images

Kép: Getty Images

„Szombaton azt mondta, pörög a film, visszafelé. És hol tart, kérdeztem. Mindjárt megérkezem a jelenbe. Az utolsó szavakon még gondolkozom. Apukám, Mesterházi Márton (alias Jeges, Jegespapa) szíve ma reggelre elfáradt és leállt. Nem tudom az utolsó szavakat, de a lényeget átadta, megtanította, megmutatta nekünk: a malasztját megosztotta” – írta fia, Mesterházi Gábor a Facebook-oldalán, ahol egy verssel búcsúzik édesapjától. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top