nlc.hu
Sztárok

Sztárok, akik durván összevesztek testvérükkel

5 híresség, aki rettenetesen összeveszett a testvérével

A testvérek kapcsolata mindig bonyolult és nagyon könnyen elmérgesedik. Ezen az sem segít, ha a testvérpár egyik fele híres. Alább összegyűjtöttünk öt sztárt, aki helyrehozhatatlanul, vagy majdnem helyrehozhatatlanul összerúgta a port a testvérével.

Megbocsáthatatlan csend: Britney és Jamie Lynn Spears

Britney Spears és húga, Jamie Lynn közt a végletekig elmérgesedett a viszony. A konfliktusnak évekre visszanyúló gyökerei vannak, de az sem tett jót, hogy a fiatalabbik Spears a közelmúltban könyvet publikált a testvérével való viszonyról Dolgok, amiket el kellett volna mondanom címmel. Britney érthetően az egész családjára dühös, amiért szerettei szótlanul tűrték, hogy apja 13 éven át gyámság alatt tartsa, miközben mindannyian élvezték a pop díva sikerének gyümölcseit.

Britney Spears, Jamie Lynn Spears

2017-ben a Radio Disney Music Awardson Jamie Lynn Spears még szerepelt a Britney tiszteletére összeállított műsorban (Kép: Getty Images)  

A most 30 éves Jamie Lynn a könyvében az énessel közös gyerekkorukról és vitáikról számol be, köztük egy incidensről, amikor Britney elvileg egy kést vett magához és bezárkózott Lynn-nel egy szobába félelemből. Arról Lynn nem ír, hogy mitől ijedt meg Britney, viszont sérelmezi, hogy testvére különös, időnként paranoid viselkedésével megijesztette. Britney Spears Twitteren tagadta, hogy ilyesmi bármikor is történt volna. A US Weekly úgy tudja, hogy Britney ügyvédei jelezték Lynn-nek, hogy, noha Britney nem olvasta és nem is fogja elolvasni a könyvet, ő is és több millió rajongója le van döbbenve azon, ahogy képes volt anyagi érdekekből kihasználni a testvérét. Márpedig, úgy tűnik, hogy az ifjabb Spears, aki 16 éves korában már édesanya lett és azóta a testvérének árnyékában csapong a színészkedés és az éneklés között, nem szándékozik elszalasztani a családra irányuló figyelemben rejlő lehetőségeket. A TZM úgy tudja, hogy a közeljövőben egy podcastet indít, amelynek fő fókusza saját karrierjének alakulása lesz, de beszél majd a testvérével való kapcsolatáról is. 

Stylistból ellenség: Christopher Ciccone és Madonna

Egy másik testvérpár, ahol egy memoár miatt mérgesedett el súlyosan a viszony, Christopher Ciccone és Madonna volt. A pop díva konkrétan megszakította a kapcsolatot bátyjával közvetlenül azelőtt, hogy 2008-ben megjelent Az élet húgommal, Madonnával című könyv, pedig karrierje kezdetén még kifejezetten közel álltak egymáshoz. Christopher volt egy Madonna személyi asszisztense, stylistja, művészeti vezetője. A kapcsolatukban az okozott törést, amikor az énekesnő jelezte, nem szeretné, ha a soron következő turnéjának a bátyja lenne a menedzsere.

 Christopher Ciccone, Madonna, testvérviszály

Kezdetben Madonna testvére az énekes karrierjének egyengetésében is részt vett  (Kép: Getty Images)

A visszaemlékezés, melynek publikálását az énekesnő sikertelenül próbálta megakadályozni, intim részleteket tartalmaz Madonna volt férjéről, gyerekeiről és karrierjéről. Az előzetes számításokkal ellentétben azonban a könyv nem aratott nagy sikert. A testvérek között a csendszünet öt éven át tartott, de valami történhetett időközben, mert egy 2012-es The Huffington Postnak adott interjúban Christopher már azt állította, helyreállt a kapcsolatuk. Ha igaz is volt, a béke nem tartott sokáig, mert 2017-ben a férfi ismét arról panaszkodott a sajtónak, hogy Madonna egy „borzasztó” ember, aki őt fekete listára tette a Hollywoodi berkekben. 2019-ben viszont már azt nyilatkozta, hogy ismét kibékültek. Egy interjúból kiderült, hogy Christopher időközben Los Angelesből  visszaköltözött Michiganbe. Ott van ugyanis édesapjuknak szőlőültetvénye, melynek művelésében többen is részt vesznek Madonna hét testvére közül. Elvileg az énekesnő rendszeresen hazatelefonál, hogy érdeklődjön a hogylétük felől.

Az adok-kapok rocksztárjai: Liam és Noel Gallagher

Noha közösen vitték sikerre a legendássá vált Oasist, Liam és Noel Gallagher konfliktusa majdnem olyan közismert mint maga a rockzenekar. Vitáik már gyerekkoruktól voltak, de egy időre sikerült a nézeteltéréseiket félretenni a zene kedvéért. A két testvér egymásból egyszerre tudta kihozni a legrosszabbat és a legjobbat. Konfliktusaik egyre sűrűsödtek, mígnem 2009. augusztus 28-án pattanásig feszült a helyzet Párizsban.

Noel Gallagher, Liam Gallagher, Oasis

Elképesztő dolgokat hoztak ki egymásból a Gallagher testvérek, jó és rossz értelemben is (Kép: Getty Images)

Néhány perccel a Rock en Seine fesztiválbeli fellépésük előtt a két Gallagher testvér az öltözőben annyira összeveszett, hogy Noel azonnal elhagyta a zenekart. Két órával később Noel a hivatalos Oasis weboldalon a következőt publikálta: „Némi szomorúsággal, de óriási megkönnyebbüléssel közlöm, hogy ma este elhagytam az Oasist! Az emberek majd azt írnak és mondanak, amit akarnak, de én egyszerűen egy napot sem tudok tovább együtt dolgozni Liammel!” Veszekedéseik kis része bíróságon, jelentős része pedig a sajtóban zajlott kölcsönös beszólogatások formájában, illetve az elmúlt években már a közösségi média platformjain marják egymást olyan keményen és, furcsa mód, szórakoztatóan, hogy viszályuk néha már performansznak tűnik. Noha a rajongók körében gyakran lábra kel az a pletyka, hogy a testvérek fátylat borítanak a múltra és ismét együtt zenélnek majd, ezekről rendszerint hiú ábrándnak bizonyulnak. 

Drogok és fenyegetések: Aaron és Nick Carter

Nehéz elképzelni, hogy hogyan lehetne rosszabb a kapcsolat Nick Carter, a Backstreet Boys egykori énekese és öccse, Aaron Carter között. A kisebbik Cartert gyerekszínészként és énekesként ismerte meg a világ azokban az években, amikor Nick kamaszlányok millióinak szívét rabolta el a fiúbanda tagjaként. Az évek azonban nem voltak kegyesek a magát rapperként azonosító Aaronhoz, akinek időközben alaposan kicsúszott a talaj a lába alól. Kamaszkora vége felé kábítószerfüggő lett és állítása szerint számos pszichológiai problémától szenved.

Aaron Carter, Nick Carter

Aaron és Nick Carter kapcsolata sokáig mintaszerű kapcsolatnak tűnt. Ma már bírósági végzés tiltja meg Aaronnak, hogy zaklassa bátyját (Kép: Getty Images)

Aaron és Nick viszonya a 2000-es években kezdett el látványosan romlani, és a kölcsönös beszólogatáson túl egyszer nyilvánosan össze is verekedtek. 2019-ben a bíróság Aaron számára mind Nickkel, mint pedig lánytestvérükkel, Angellel kapcsolatban távoltartást rendelt el a hírek szerint azért, mert Aaron egyre furcsábban viselkedett és életveszélyesen megfenyegette őket és családtagjaikat. Aaron tagadta, hogy ilyet tett volna. Tavaly év végén Aaronnak kisfia született. Röviddel később szakított gyermeke anyjával, Melanie Martinnal, azzal indokolva a lépést, hogy volt párja a háta mögött szövetkezett „áruló” családtagjaival, akik azt szeretnék, ha gyámság alá lehetne helyezni. Nick tagadta, hogy gyámság alá akarnák helyeztetni. Időközben a jelek szerint Aaron kibékült gyermeke anyjával, de a Twitteren tett megnyilvánulásai olykor igen zavarosak.  

Gondosan elzárt pénzcsapok: Mariah és Morgan Carey

Mariah Carey páratlan hangjáról és nem a békeszeretetéről híres. Az énekesnő sokakkal, köztük családjának több tagjával is harcban áll. A saját bátyja „gonosz boszorkánynak” aposztrofálta a sajtóban. Morgan Carey ezt azután nyilatkozta a díváról, hogy testvérüknek nem fizette ki az énekesnő a kórházi számláját. Az említett testvér, Alison elvileg HIV-pozitív és egy baleset miatt rendkívül rossz állapotban került be az egészségügyi intézménybe. Morgan a történtek miatt kifakadt és azt nyilatkozta, hogy Mariah nagyon önző ember, olyasvalaki, aki keveset törődik magán kívül bárki mással. A háziállatai például sokkal jobban foglalkoztatják, mint a közeli családtagjai.

Mariah Carey, Morgan Carey

Mariah Carey bátyjánál kevesen lehetnek rosszabb véleménnyel az énekesnőről. A férfi szerint a díva csak és kizárólag magával törődik (Kép: Getty Images)

A dühös szavakra Mariah Carey sohasem reagált, legalábbis nyilvánosan. Morgan egyébként tavaly beperelte rágalmazásért Mariah Carey-t egy könyv miatt. Az énekesnő Mariah Carey értelme című memoárjában leírt ugyanis egy esetet, amikor bátyja és azóta már elhunyt apja közt tettlegességig fajult egy vita. Morgan szerint ezzel húga azt a benyomást kelti, mintha Morgannek éppen olyan agresszív természete lenne, mint amilyen az apjuké volt. Mariah az ügyvédjén keresztül Morgan keresetére azt reagálta, hogy nem akart fájdalmat okozni, a célja csupán az volt, hogy a nehéz körülményeinek bemutatásán keresztül reményt adjon azoknak, akik hasonló helyzetben vannak, mint ő volt. Ezt a magyarázatot azonban Morgan baromságnak nevezte. Érdekesség, hogy korábban, ugyanezen memoár miatt, szintén rágalmazásért, Alison nevű testvére is beperelte az énekesnőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top