nlc.hu
Sztárok

Dancing with the Stars kritika

Űrgammák-ruha, erőltetett bájcsevej és Ivo a Vad Angyalból – Ilyen volt a Dancing with the Stars új évadának nyitánya

Importált szappanoperasztár, meglepő kieső, kanárisárga Csobot Adél és állandóan kiabáló műsorvezetők. Megint elindult egy Dancing with the Stars. Kritika az új évad első adásáról.

2000 májusában járunk. Már közeleg a nyár, de az utcák mégis üresek, főleg vidéken. 17:10 és felcsendül a csiga kettesen a

Cambio dolor por libertad…

Kezdődik a Vad Angyal. Beszédnek helye nincs, mert Magdi mamától a 9 éves Timikéig mindenki lélegzet-visszafojtva nézi Milagros és Ivo 270 epizódon át tartó szenvedését. Mondjuk az egész sztorit egy tízrészes sorozatban le lehetett volna tudni, de akkor mit néztünk volna egy éven át, ugye? Én azt hittem, hogy a dél-amerikai telenovellák ideje lejárt. Úgyis mindenki, aki még néz tévét – mert hát 40 alatt elég sokan már csak a streamingszolgáltatók kínálatát figyelik – ráfeküdt a török romantikára. De a TV2 néhány éve újraélesztette nekünk a tüzes dél-amerikai lamúrt, és idehozta táncolni Gabriela Spanic színésznőt, akit az ország 80 százaléka csak Paulaként meg Paulinaként ismer. A Dancing with the Stars új évadában, talán ennél is nagyobbat léptek, mert kit húztak elő a szekrényből? Hát, Ivót a Vad Angyalból. Igaz, ő nem táncikál a showműsorban, hanem Ördög Nóra mellett zsűrizik.

Mielőtt belevágnék a műsor kritikájába, álljon itt egy klasszikus:

Import színész kölcsönbe

Kezdésnek egy három perces minifilmben megnézhetjük, hol lakik Kökény Attila, milyen jógastúdióban meditál Berki Mazsi, és milyen Zimány Linda jogászélete. Aztán elindul a műsor a jól ismert csoportos tánccal, ahol az összes celebet és a párjaikat megcsodálhatjuk, én pedig csak arra tudok gondolni, hogy mennyibe kerülhet kivilágítani ezt a stúdiót. Na, de nem leszek ilyen. Ígérem. Idén is Lékai-Kiss Ramóna és Stohl András vezetik a műsort, alig bírják túlkiabálni egymást, de erre elég sokban fogadtak volna.

Facundo Arana a Dancing with the Starsban

Facundo Arana az import zsűritag (fotó: TV2)

Megújult a zsűri is. A régiek közül csak a balatoni kisboltos Ördög Nóra és Bereczki Zoltán maradt, akihez Szente Vajk, Juronics Tamás csatlakozott. Szóval már a DWTS is egy olyan show lett, ahová egy nőnél több nem fér be a zsűribe. „Hogy hogyan érzem magam ennyi férfi között? Nincs annak jelentősége, hogy férfiak, vagy nők között ülök” – jegyzi meg Ördög Nóra a műsor elején, akivel én kevésbé értek egyet. Aztán belép a stúdióba a gigamegameglepi: Facundo Arana, aka Ivo a Vad Angyalból, aki KÉT műsor erejéig fog zsűrizni, majd megy haza a haciendájába.

„Nem vagyok profi táncos, de régóta művészkedem, és nagyon felpontozom, ami megérint” – mondja bele a kamerába a csillogó szemű Ivo (igen, végig így fogom hívni).  Már 15 perce tart a műsor, de még mindig nem táncol senki. Cserébe megtudom, hogy Zimány Linda hivatalosan jogász-influenszer, Berki Renáta pedig nem influenszer, hanem üzletasszony.

Csobot Adél, a kanárisárga örökmozgó

Az első táncot Somhegyi Krisztián műugrótól és partnerétől láthatjuk, engem mondjuk a narancssárga-fekete szerelésük a sztrájkból visszatérő kukásokra, vagy az Orange Is The New Black szereplőire emlékeztet. Ivo kritikáját olyan gyorsan kell fordítania a tolmácsnak, hogy különdíjat adnék neki, ellenben a műugró sportolónkról legalább kiderül, hogy van ritmusérzéke. Közben rájövök, hogy miért ilyen hosszú ez a műsor, mert elmegy az idő az üres, semmitmondó csevegésekkel „a lihegőben”, ahová a produkciójuk után felmennek a versenyzők. „Hogy érezted? Jó volt, csak fárasztó. Legközelebb jobb lesz, reméljük mehetünk tovább” – long story short, de kb. mindegyiknek ez volt a lényege.

„Én az első randimon nem izgultam annyira, mint most” – mondja a második versenyzőpáros celeb tagja, Rubint Réka, aki megkapta Gabriela Spanic és Tóth Andi régi partnerét, Andrei Mangrat. Rögtön el is utaztatta Balira, mert a tábora alatt csak így tudtak készülni rendesen a műsorra. Mondjuk úgy általában nem nézegetem a celebek testét, de be kell valljam Rubint Réka lába volt Ivo mellett az este másik főszereplője. Tökre megérte az a tábor. Facundo el is mondja az értékelése során, hogy Gabriela Spanic sokszor üdvözli Andrei Mangrát. Ej, de szép telenovella ez, igaz?

Jó, megfogadtam, hogy nem fogom ezt mindig felhozni, de 55 perce megy a műsor és még csak KÉT pár táncolt a tízből. A harmadik táncos Csobot Adél, aki átballagott az RTL székházából (X-Faktor, Álarcos énekes) a Róna utcába. Mit ballagott, pörgött, rohant, ugrált, mint egy örökmozgó. Kétféle ember van: olyan, akit ez idegesít, és akit nem.

Én kifejezetten bírom a hiperaktív Csobotot, aki kanárisárga dresszben ugrál végig a táncparketten, és ezen a ponton érzem azt először, hogy behúz a műsor, és többet nézek a képernyőre.

Csobot Adél Dancing With the Starts

Csobot Adél és Hegyes Berci (fotó: TV2)

Tök jó lenne érteni egyébként a magyar nőket szépnek tartó Facundo Arana tolmácsát, csak hát nem húzzák le közben halkabbra az argentin színész mikrofonját, így tulajdonképpen egyiket sem hallani rendesen. De a következő produkciónál mintha eljutott volna az elmélkedésem a TV2 vezérlőjébe, mert akkor már normálisan értettük, hogy mit is mond a latin lover. 

Űrgammák és akciós koktélok

Vavra Bence volt már az X-Faktorban, aztán megnyerte a Sztárban sztárt. Szente Vajk erre a produkcióra is valamilyen randis történetet és csajozós tippet hoz elő, ami már erőltetett és olykor kellemetlen. Bencét meg majd tovább „fogyaszthatja” Rubint Réka, mert nem elég fitt. Állítják az ítészek. Mondanám, hogy bullying, de biztos én vagyok túlérzékeny.

A gátlásos és szemérmes Zimány Linda az ötödik táncos, aki egy félig a derekára kötött leplet húz magával a rumba alatt, aminek láttán előtör belőlem a drága nagymamán énje, és azt ismételgetem „El ne ess benne édes gyerekem!” Nem esett, be is rumbáztak maguknak a párjával 32 pontot. Kicsit egyébként szerencsétlen az a helyzet, hogy Facundo leginkább csak akkor tud szóhoz jutni a magyarul poénkodó zsűritársak mellett, ha pont ő következik az értékelésben.

Több közbevágás, több interakció, és bátrabb fellépés jót tenne a műsornak, még akkor is, ha csak két adásban lesz a nézőkkel Ivo. Sziporkázzon már az szupermacsó a nagyiknak, akik 20 éve várják, hogy újra lássák a tévében.

Kökény Attila produkciója alatt épp olyan piros-fekete mintát kap a stúdió, mint Facundo Arana zakója. Be is jött a spanyol tánc az import zsűritagnak.

Kökény Attila a Dancing with the Starsban

Kökény Attila mutogatja a zsűrinek, hogy már négy unokája van (fotó: TV2)

„Amikor nagyapa leszek, akkor úgy akarok táncolni mint te” – véleményezi Kökény táncát Ivo, mire a magyar énekes rákontráz: „Facundo, nekem NÉGY unokám van már!” Ördög Nóra flancos pontozótáblája megint bedöglik közben. Ilyen áramszámla mellett lehet jobb lenne ezeket az elektronikus kütyüket eldobni, és használni a jó öreg, fatáblákat. Amíg ezen elmélkedem, Pap Dorci Űrgammák-szereplőnek öltözve lép be egy csillagkapun keresztül a stúdióba. Én tényleg csak a villanyszámla miatt aggódom, gyerekek.

Emlékeztek arra, amikor a nulla énekhanggal megáldott Hajdú Péter „énekelt” a Nagy duettben Zoltán Erikával? Na, olyan volt Bárdosi Sándor táncprodukciója is. A birkózó megmondta már az elején, hogy eddig nem sok köze volt a tánchoz, de ennek ellenére tényleg nagyon igyekezett a flitteres neonzöld trikójában villantani. Olyan volt ez a produkció, mint amikor egyet fizet kettőt kap Sex On The Beach koktélakció van a tengerparton, aminek örömére a turisták önfeledten táncra perdülnek. (Az csak a véletlen műve, hogy pont UGYANEZT mondta a véleményében a zsűri is – a szerző.) Vagy vissza is szívok mindent. Ilyen volt a hangulat, ha már a Vad Angyalnál tartunk:

Mit érnek a követők?

A 22 éves Iván Bence paraúszó viszont azért táncolt Bárdosiék után, hogy azokat az átkozott címkéket, elfelejtesse az emberekkel. Partnerével A Nagy pénzrablás „hőseinek” öltözve ropták a parketten. „Amióta megszülettél, megpróbáltad egyre inkább felülmúlni önmagadat. Az úszást választottad. Azt kell mondjam, elképesztő vagy. Nem nagy, hanem hatalmas…” – mondta neki Facundo, aki hozzátette, hogy nem hajlandó elismerni az előítélet szót.

Három órával a kezdés után végre az utolsó versenyző, Berki (Mazsi) Renáta is táncparkettre lép. „Berki Krisztián feleségeként, nem volt kérdés, hogy az emberek ítélkezni fognak felettem” – magyarázta az üzletasszony, aki elmondta, számára terápia a tánc, de közben azt is bejelentette, hogy soha többet nem fogja a nyilvánosság előtt élni a magánéletét. Jelentsen ez bármit is, én gyógyulást kívánok neki.

Rubint Réka és Berki Mazsi a Dancing With the Starsban

Rubint Réka az első kieső (fotó: TV2)

Mindenki eltáncolt mindent, én pedig végtelenül csalódott vagyok, hogy senki nem rázta a parketten a Vad Angyal zenéjére. Majdcsak túlélem valahogy. A DWTS harmadik szezonjának első kiesője a 898 ezer Facebook követővel rendelkező Rubint Réka volt. 

Facundo még jövő héten belemosolyog a kamerába azzal a tengerkék szemével, aztán az éjjeli baglyok mehetnek nézni a Vad Angyal éjféli ismétlését az Izaura TV-re. Visszatérve a Dancing with the Stars új évadára: hosszú, sok a kiabálás, erőltetettek a „páholyos” beszélgetések és két-három pároson kívül langyos víz az egész. További jó szórakozást a nézőknek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top