nlc.hu
Sztárok

Kamarás Iván akkor és most

Ilyen volt Kamarás Iván 25 évvel ezelőtt hidrogénszőke hajjal

Negyed évszázados fotót találtunk Kamarás Ivánról, aki akkor is egy filmszerep miatt vállalta be a hidrogánszőke hajszínt.

Kamarás Iván jelenleg két produkciójában, a Hazatalálsz című sorozatban és Sztárban sztár műsorában látható a TV2 képernyőjén. Az 50 éves színész már kamaszkora óta, tehát több mint három évtizede színpadon áll és rendkívül színes pályafutást tudhat maga mögött. Játszott olyan patinás színházakban, mint a Pesti Színház, a Vígszínház vagy a Szegedi Nemzeti Színház, de alternatív társulatokban is kipróbálta magát. Több tucat filmben és televíziós produkcióban, illetve show-műsorban láthattuk. Mindemellett a zene is mindig fontos része volt az életének: önálló albuma is megjelent, de közreműködött színészlemezeken és zenekari formációkban.

Kamarás Iván egykor és most

Kamarás Iván az ezredforduló környékén és napjainkban (Fotók: Fotocentral / Olajos Piroska / press.tv2.hu)

A Sztárban sztár színpadán gyakorlatilag minden képességét kamatoztathatja, hiszen egyaránt szüksége van a színészi kvalitásaira, a zenei érzékére és az énekhangjára, és persze átváltozóművészi tehetségére. Rögtön az első adásban például máris egy női előadót, Chert kellett megformálnia. A színészről persze régóta tudható, hogy a legkevésbé sem fél az átváltozásoktól, szívesen kísérletezik a külsejével, és egy-egy szerep kedvéért már jó néhány alkalommal bevállalt akár egészen drasztikus stílusváltásokat is. Tavaly tavasszal például hidrogénszőkére festette a haját, amiről akkor így nyilatkozott a Bikknek: „Igen, egy munka miatt festettem be szőkére, de azt egyelőre nem mondhatom meg, mi az. De színészként néha meg kell tenni ezeket a változásokat… Hidrogénszőke voltam a nyári felvételeken, ám pár hónappal később már a Vígszínházban játszottam a Popcorn című darabban, ahol viszont koromfekete volt a hajam.” 

Hidrogénezett tincseket azonban nem először viselt, negyed évszázaddal korábban is megtette már, szintén egy filmszerep miatt. 1998-ban forgatták és a következő évben mutatták be az Európa expressz című magyar akció-thrillert, melynek az egyik főszerepét alakította, Stohl András és Dobó Kata oldalán, szintén erősen kiszőkített hajjal. 

Kamarás Iván és Dobó Kata

Kamarás Iván és Dobó Kata 1998-ban, az Európa expressz forgatásán (Fotó: Fotocentral x Bognár Szilvia)

Kamarás Ivánt évtizedek óta az egyik legsármosabb magyar színészként tartják számon, azonban ő maga nem mindig volt kibékülve a külsejével. „Különösen a pályám elején, volt idő, amikor átokként éltem meg, hogy szép külsővel áldott meg a sors. Az ember élete egy korszakában le akarja rombolni a szépfiú imázst. Szerencsés vagyok, mert végül olyan karaktereket is eljátszhattam, akik nem kifejezetten férfi idolok”nyilatkozta korábban a Best magazinnak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top