nlc.hu
Sztárok

Tóth Dávid élete

Olimpikonból tévésztár – Sorra kapja a tévés felkéréseket Tóth Dávid

Az olimpiai ezüstérmes kajakos Tóth Dávid három éve vágott bele a tévés karrierbe.

Tóth Dávid jelenleg az Ázsia Expressz – Felfedezzük Amerikát című műsort forgatja Mexikóban, ahol a szintén egykori olimpikon kajakos, Kucsera Gáborral közösen versenyez. 

Tóth Dávid és Kucsera Gábor

Tóth Dávid és Kucsera Gábor az Ázsia Expressz – Felfedezzük Amerikát szereplői

Tóth Dávid 1985. február 21-én Székesfehérváron született. 2002-ben, 17 évesen kajak négyes versenyszámban, 1000 méteren ezüstérmet szerzett, majd a következő évben az ifjúsági világbajnokságon a dobogó legfelsőbb fokára is felállhatott. Azt ezt követő években számos hazai és nemzetközi versenyen az élmezőnyben végzett, majd 2012-ben a londoni olimpián szintén kajak négyes 1000 méteres versenyszámban ezüstérmet szerzett Kammerer Zoltánnal, Kulifai Tamással és Pauman Dániellel. Ugyanebben az esztendőben a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével is kitüntették. 

Tóth Dávid és Kulifai Tamás

Tóth Dávid és kajakos társa, Kulifai Tamás RTL Klub Reggeli című műsorában 2011 nyarán (Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence)

Az élsportoló 2020-ban az Exatlon Hungary második évadában, a Bajnokok csapatában versenyzett. Teljesítményével egészen a 4. helyig jutott és hatalmas közönségkedvenc lett. ,,Nagyon örülök, de bevallom, meg is lepett ez a hatalmas érdeklődés. Nem titok, az üzenetek nagy része hölgyektől érkezik, ami persze hízelgő, de azért kellő távolságtartással kezelem ezeket a leveleket. Nem szeretném, ha csak a külsőm alapján ítélnének meg, mert az egyszerűen egy adottság, amit anyukámtól és apukámtól örököltem” – nyilatkozta akkoriban a Blikknek.

Szintén 2020-ban aztán újabb tévés feladatot vállalt a TV2-n: a Dancing with the Stars című táncos showműsor első évadában táncpartnerével, Lissák Laurával  az elődöntőig meneteltek, végül az 5. helyen végeztek

Tóth Dávid

Tóth Dávid, mint A Nagy Ő. Tóth (Fotó: press.tv2.hu)

2021-ben igent mondott a TV2 felkérésére: vele indult újra A Nagy Ő című párkereső reality, ahol szívéért 21 nő szállt harcba. Tóth Dávid választása végül a 24 éves Szalai Laurára esett, azonban kapcsolatuk csupán két hónapig tartott

Az olimpikonból lett tévésztárt tavaly az Exatlon All Star évadában láthattuk, ahonnan négy hét küzdelem után kellett távoznia. A műsor idején kiderült, hogy A Nagy Ő-ben megismert párjával való szakítását követően volt még egy párkapcsolata, ám öt hónap után az is véget ért.

Jelenleg szingli. A témáról március elején a következőképp nyilatkozott a Story magazinnak: „Nagyon vágyom már egy komoly kapcsolatra, de a tapasztalataim szerint a kor előrehaladtával egyre nehezebb az ismerkedés. A huszonévesekkel már nem találom a közös hangot, nekik általában még más az életfelfogásuk, és nem feltétlen szeretnének megállapodni.  A velem egykorú, harmincon túli nők pedig már vagy elkeltek, foglaltak, vagy nem hiába vannak egyedül. Persze ez csupán általánosítás, tisztelet a kivételnek, és én épp az utóbbit keresem.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top