nlc.hu
Sztárok

Britney Spears botrányai a válás előtt és után

Britney Spears lejtmenete – Botrányos videók, válás, aggódó rajongók

Az egykori tündöklő világsztár lassan két éve szabadult fel az apja gondnoksága alól és dönthet immár a saját sorsa felett. Hiába azonban a szabadság, a jelek szerint Britney Spears sosem lesz már az a mosolygós popikon, akit egy világ zárt a szívébe.

Sikeres kezdet, aztán jött a nagy bukás

Megszabadult zsarnokoskodó apjától. Az elmúlt években kvázi az egész családját kizárta az életéből. Férjhez ment. Kompromittáló videókat posztolt. Most pedig harmadszorra is válik. Jogosan merül fel a kérdés, hogy mi történik az alig 18 évesen popiparba robbanó egykori tinisztárral? Bár már a kétezres években sem volt könnyű ikonnak lenni, Britney Spears döntései fiatalabb korában is meggondolatlanok voltak: 2004 januárjában például egy átmulatott éjszaka után felindulásból hozzáment egy gyerekkori barátjához Las Vegasban. A frigy csupán 55 óráig tartott. Majd ugyan ebben az évben jött Kevin Federline, akivel mondhatni elkezdődött a sztár lejtmenete. Britney-t egész életében mindenhová követték a paparazzók, az üldözések pedig a fiai születése után csak durvábbak lettek. Nem egyszer sikerült veszélyes helyzetekben lefotózni a gyerekeivel. Olyan is előfordult, hogy a popdíva egyik kezében a kisbabáját, másikban pedig a kormányt fogta. 

2007 februárjában rehabra ment, majd szabadulása másnapján kopaszra borotválta a fejét Los Angelesben, és rátámadt egy fotós kocsijára.

A dühkitörések és balhék hatására elveszítette fiai felügyeleti jogát. A történet végül azzal zárult, hogy a popsztárt édesapja, Jamie Spears gondnoksága alá helyezte a bíróság. 13 éven keresztül tartott ez a “korlátozott” életmód, egész pontosan 2021. szeptember 30-án a bíróság felfüggesztette azt a jogi megállapodást, amely szerint Britney Spears gondnoki felügyeletét az apja látja el. Az internet népe ünnepelt, a korábban Britney szabadságáért tüntető rajongók pedig megkönnyebbültek, hogy végre visszakapják a bálványukat.

A #FreeBritney mozgalom támogatói a Los Angeles-i bíróság épületénél (Fotó: Matt Winkelmeyer/Getty Images)

A #FreeBritney mozgalom támogatói a Los Angeles-i bíróság épületénél (Fotó: Matt Winkelmeyer/Getty Images)

„Boldogan éltek, míg meg nem haltak”

A gyámság megszüntetése után nem sokkal Britney férjhez ment barátjához, az iráni-amerikai színész Sam Asgharihoz, akivel már hosszú évek óta éltek együtt. Rövidesen teherbe is esett, ám az öröm csak rövid ideig tartott, pár héttel később ugyanis elvetélt. 4,3 milliárd forintnak megfelelő összegért vett maguknak egy házat, hogy új életet kezdhessenek. A pár egyébként 2016-ban találkozott, Asghari akkor 22 éves, az énekesnő pedig 34 éves volt. Nemrég mindenki nagy meglepetésére Sam Asghari bejelentette, hogy egy év házasság után elválnak. A szakítás okát „kibékíthetetlen ellentétként” tüntette fel, később már a férj bántalmazásáról, Britney kirohanásairól szóltak a hírek. A különválás dátumaként 2023. július 28-át jelölték meg. A TMZ értesülései szerint azonban még egy dolog tett arról, hogy a kapcsolat végleg befuccsoljon, méghozzá az énekesnő állítólagos hűtlensége. 

Britney Spears és férje, Sam Asghari

Britney Spears és volt párja, Sam Asghari (Fotó: Getty Images)

Meztelenkedés, és szexuális töltetű posztok

Kiszabadult a gyámságból, majd “felszabadult” a közösségi felületekre, ahol már nem volt senki, aki megálljt parancsolt volna. A nászútján is meztelenkedett, majd egymás után jöttek a sokat mutató felvételeket az Instagramra.

„Valami soha nem stimmelt, ezért is volt gyámság alatt (nem azt mondom, hogy egyetértek vele, hanem okuk volt rá)” – írta például egy kommentelő a bejegyzés alá. De akadtak itt fotók szemből is…

Vagy a kádból.

Majd elkezdődtek a táncos videók, melyek mellett értelmezhetetlen, furcsa szövegek tűntek fel. 

Egy idő után már kommentelni sem lehetett a posztok alatt…

„Elég volt, kérj segítséget. Én most kikövetlek” – írta egy elkeseredett követője még korábban.

A válás után elszabadultak a dolgok…

Az interneten egyre több a dühös komment, amelyben megkérdőjelezik a 41 éves énekesnő mentális egészségét. Röviddel a válás bejelentése után két érdekes videót is közzétett például az Instagramon: az elsőn meztelenül látható az ágyban, a másodikon pedig négy-öt félmeztelen férfi ölelgeti. „Áthívtam a kedvenc fiúimat, és egész éjjel játszottunk” – írta utóbbi bejegyzéséhez, melyen az egyik férfi a lábát nyalogatja.

Pár órával ezelőtt pedig újabb poszt jelent meg, ezúttal Mexikóból.

De mit gondol egy szakember?

Britney viselkedésével kapcsolatban több neves pszichológus is kifejtette már a véleményét. A hangulati zavarait a legtöbben bipoláris zavarral magyarázták. A pszichiáter, Dr. Robert Butterworth a US Weekly magazinnak például így beszélt a sztárról.

„Britney Spears szélsőséges viselkedése pszichiátriai rendellenességet jelez. Az ilyen betegeknél az energiaszint hol túlzottan megemelkedik, hol a minimálisra zuhan, és Britneynél is hasonló történik. A Kevin Federline-nal tartott házassága bulizós, italozós időszakok és a sírós, bezárkózós, gyerekeit elhanyagoló periódusok között váltakozott, ami bárkit megviselne.”

Britney Spears

Britney Spears még 2016-ban. (Fotó: Kevin Winter/Getty Images)

Dr. Mark Goulston pszichiáter pedig a következőképp nyilatkozott róla: „Nem kapta meg azt a segítséget, amire nagyon nagy szüksége lett volna. Ha ez időben megtörténik, talán másképp alakul az élete.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top