nlc.hu
Sztárok

A legnagyobb sztárhírek 2022-ben

Will Smith pofonjától Amber Heard peréig – Ezek a sztárhírek tartották lázban az internetet 2022-ben

A 2022-es évben is volt mit nézni, összeszedtük, mik voltak 2022 legnagyobb álomgyári hírei.

A 2022-es év igazi parádé volt sztárhírek szempontjából: Hollywood krémje számtalan okot adott arra, hogy beszéljünk róluk. Bár valószínűleg mindenkinek dereng Will Smith eltiltást érő Oscar-gálás pofonja vagy a hónapokig húzódó Amber Heard kontra Johnny Depp per drámája, emlékeztetőnek összeszedtük, hogy mik voltak 2022 legnagyobb álomgyári hírei.

Rihanna terhessége megborította az internetet

Rihanna és ASAP Rocky

Rihanna és ASAP Rocky a februári párizsi divathéten (Fotó: Getty Images)

Rihanna és ASAP Rocky kis híján felrobbantották az internetet, amikor az énekes nő megvillantotta a terhes pocakját januárban New York utcáin sétálva. Az énekesnő és a rapper 2013 óta van együtt kisebb-nagyobb megszakításokkal, így annyira nem meglepő, hogy gyermekvállalásra szánták el magukat, de az mindenkit sokkolt, hogy az első néhány hónapban titokban tartották a hírt. A pár gyermeke májusban született meg, és állítólag kisfiú, de ennél többet nem tudni róla, mert nagyon diszkréten kezelik az ügyet.

Will Smith pofozkodott

Will Smith pofonja

Will Smith megpofozta Chris Rock komikust (Fotó: Getty Images)

Will Smith megpofozta Chris Rock komikust, amiért a feleségén viccelődött az Oscar-gálán. Az esemény a díjátadó egyik legmegosztóbb pillanata lett, és rengeteg celeb szólalt fel mindkét oldal védelmében. Rock azzal poénkodott, hogy a színész felesége, Jada Pinkett Smith annyira kopasz, hogy eljátszhatná a G.I. Jane második részének főszerepét. A vicc hallatán Will Smith kiakadt, és felrohant a színpadra, ahol lekevert egy nagyot a férfinek. Bár Rock poénja kétségtelenül ízléstelen volt – hiszen egy emberek százezreit érintő betegségen nem illik élcelődni –, Smith reakciója túlment azon a bizonyos határon: a pofozkodás az Oscartól való eltiltást is ért. A pillanatból egyébként hamar népszerű mém lett, és néhányan odáig elmentek, hogy magukra tetováltatták a jelenetet.

Amber Heard pert vesztett Johnny Depp ellen

Johnny Depp Amber Heard per

Johnny Depp megnyerte az exfelesége, Amber Heard ellen indított rágalmazási pert (Fotó: Getty Images)

Tavasszal a Johnny Depp és exfelesége, Amber Heard közötti per tartotta lázban a világot. A színész 50 millió dollárra perelte be volt nejét, aki állítása szerint – és most már bizonyítottan is – hamisan vádolta szexuális erőszakkal. Az ügy anno tönkretette Depp karrierjét, több szerződését is felbontották, de júniusban a bíróság a színész javára döntött és 15 millió dolláros kártérítés kifizetésére kötelezte a nőt. Az ügy kapcsán az internet népe Depp mellett foglalt állást annak ellenére, hogy sokkal inkább kölcsönös bántalmazásról volt szó, mint egy ártatlan áldozat és egy kegyetlen pszichopata kapcsolatáról.

Kim Kardashian magára húzta Marylin Monroe ruháját

Kim Kardashian Marylin Monroe ruhájában

Kim Kardashian Marylin Monroe ikonikus ruháját vette kölcsön a 2022-es MET gálára (Fotó: Getty Images)

A MET-gála minden évben a gazdagok és híresek játszótere: már csak az alapján is, hogy csak meghívással vagy jó mélyen a zsebünkben nyúlva (idén kb. 12 millió forint volt a belépő) lehet bejutni rá. Kim Kardashian évekig nem kapott meghívót, mert a Vogue szigorú nagyasszonya, Anna Wintour nem volt hajlandó valóságshow-szereplőket meginvitálni az eseményre. A leghíresebb Kardashian először 2013-ban Kanye West barátnőjeként vett részt a gálán, azóta pedig minden évben tesz róla, hogy a világsajtónak legyen miről írnia. Idén májusban különösen felborzolta a kedélyeket azzal, hogy Marylin Monroe ikonikus „Boldog szülinapot, Elnök Úr” ruháját viselte – a szőke bombázó ebben a szettben énekelt Kennedy elnök születésnapján. Bár a ruhával kétségtelenül elvitte a show-t, a celeb össztűz alá került a muzeális értékű darab állítólagos megrongálásáért.

Bruce Willis bejelentette, hogy visszavonul

Bruce Willis és Edward Norton

Bruce Willis bejelentette, hogy afáziát diagnosztizáltak nála és visszavonul (Fotó: Getty Images)

Bár az elmúlt években teljesen eltűnt a nagyközönség elől, Bruce Willis csak idén nyáron jelentette be, hogy abbahagyja a színészkedést, mert afáziát, agyi sérülés okozta nyelvi zavart diagnosztizáltak nála. Ezt a 67 éves színész lánya, Rumer Willis közölte az Instagramon. Az afázia egy olyan betegség, ami az agy beszéddel kapcsolatos központját érinti és beszédképtelenséget okoz. A színész azóta visszavonultan él, de a családja néha-néha megoszt róla egy-egy képet a közösségi médiában: legutoljára a felesége tett ki egy szívmelengető videót a sztárról.

Állt a bál a Nincs baj, drágám stábja körül

A Nincs baj, drágám című film stábja

A Nincs baj, drágám stábja a Velencei Filmfesztiválon (Fotó: Getty Images)

Olivia Wilde második önálló rendezése, a Nincs baj, drágám az év egyik legjobban várt filmje volt, ám a cselekmény helyett a forgatást övező balhé vitte a prímet. A dolog ott kezdődött, hogy a rendezőnő azt állította, hogy a női főszereplő, Florence Pough védelmében kellett lecserélnie a férfi karaktert játszó Shia LaBeouf-ot: ez utóbb kacsának bizonyult, a színész képernyőfotókkal bizonyította, hogy ő maga mondta le a szerepet, arra hivatkozva, hogy nem tud eleget próbálni.

Ehhez jött az, hogy a filmet jegyző Wilde amolyan igazi hollywoodi álompárt alkotott Jason Sudeikis színésszel, ám a forgatás alatt összemelegedett a férfi főszereplőt alakító tinibálvány Harry Styles énekessel. Bár konkrét információ nincs a dologról, ha lehet hinni a pletykáknak, ez nagyon zavarta Florence Pough-ot, aki úgy érezte, hogy Wilde az alakuló románca miatt nem fordít elég figyelmet a filmre. Akármi is történt, egy biztos: a két sztár között azóta mosolyszünet van, és még a vörös szőnyegen is csak akkor mutatkoznak együtt, ha muszáj.

Angelina Jolie és Brad Pitt válása csúnya fordulatot vett

Angelia Jolie és Brad Pitt

Angelina Jolie és Brad Pitt igazi álompár volt (Fotó: Getty Images)

Ha már álompárok: Angelina Jolie és Brad Pitt egy évtizeden keresztül volt az álomgyár egyik legkedveltebb szerelmespárja. Az idill 2016 őszén ért véget, amikor bejelentették, hogy 11 év együttlét és egy év házasság után elválnak az útjaik. Sokáig nem volt világos, hogy mi az elhidegülés oka, Angelina 2020-ban futólag megemlítette, hogy azért döntött a válás mellett, hogy jobb legyen a családjának, de ennél több nem derült ki. Egészen idén őszig, amikor a nő által benyújtott keresetből kiderült, hogy Pitt állítólag bántalmazta a színésznőt és a közös gyerekeiket is. A férfi tagadta a vádakat, és azt mondta, hogy nem érti, hogy az exneje miért hozta fel a hat évvel ezelőtti incidens átköltött verzióját.

Britney Spears kiszabadult… Vagy mégsem?

Britney Spears és a férje, Sam Ashgari

Britney és a férje egy sajtóeseményen 2019-ben (Fotó: Getty Images)

Bár Britney Spears 2021-ben szabadult az apja gondnoksága alól, az énekesnő nem úgy fest, mint aki éppen a legjobb mentális állapotban van: az elmúlt egy évben egy rakat fura posztot rakott fel instára, amik néhány nap után nyomtalanul eltűntek, nemrég pedig a fiókjának is nyoma veszett.

A teljesség igénye nélkül, az énekes az elmúlt egy évben többször pózolt pucéran instán, férjhez ment a személyi edzőjéhez, Sam Ashgarihoz, majd bejelentette, hogy terhes, később pedig azt, hogy elvetélt. Mindeközben pedig furcsa táncolós videókkal kápráztatta el a nagyközönséget. Britney hektikus viselkedése aggodalommal töltötte el a rajongókat, többen pedig azt feltételezték, hogy az énekest még mindig fogva tartják és hasonmásokkal helyettesítik.

Shakira és Piqué szakított

Shakira és Gerard Piqué

Bár bizonyos bennfentesek szerint már évek óta külön élnek, idén hivatalosan is véget ért Shakira és Gerard Piqué kapcsolata, miután a focista megcsalta az énekesnőt (Fotó: Getty Images)

Shakira és Gerard Piqué focista kapcsolata egészen harmonikusnak tűnt: a pár 11 év együttlétet és két közös gyermeket tudhatott a magáénak. Bár már korábban is felröppentek hírek arról, hogy nem olyan jó a viszonyuk, mint látszik, ez csak idén bizonyosodott be, amikor bejelentették, hogy hivatalosan is különválnak. A szakítás okairól több elmélet is keringett: az egyik szerint a focista megcsalta a kolumbiai énekesnőt az asszisztensével, később azonban felröppentek olyan hírek is, amik szerint egy pénzügyi konfliktus állhat a háttérben.

Kanye West hivatalosan is megborult

Kanye West

Kanye West a válása után eléggé megborult (Fotó: Getty Images)

Nem könnyű évet tudhat maga mögött Ye – vagyis Kanye West – akit mi az egyszerűség kedvéért csak az ismertebb nevén fogunk emlegetni. A rapper év elején hivatalosan is elvált a feleségétől, Kim Kardashiantől, ami szemmel láthatólag igencsak megviselte. Bár a sztár mindig is híres volt az allűrjeiről, idén különösen kitett magáért: felváltva sértegette és valott szerelmet az exnejének, majd egy Kimre kísértetiesen hasonlító nővel kezdett mutatkozni, végül pedig Julia Foxxszal kezdett nyilvános viszonyba. Persze mindeközben időt szakított arra is, hogy Kim aktuális pasiját, Pete Davidsont lefejezze egy videóklipben. Amikor az év második felében elkezdtek lecsillapodni a kedélyek, akkor rasszista és antiszemita kommentekkel borzolta fel újra őket. Nem tudjuk, hogy min megy keresztül Kanye, de a jövő évre jobbulást és kevesebb nyilvános ámokfutást kívánunk neki!

Kijött Meghan Markle és Harry herceg várva várt dokumentumsorozata

Meghan és Harry

Meghan Markle és Harry herceg decemberben előrukkolt az év legmegosztóbb dokumentumsorozatával (Fotó: Getty Images)

Talán túlzás nélkül mondható, hogy a tavalyi év legnagyobb sztorija az volt, hogy Harry herceg és a felesége, Meghan Markle nyilvánosan szakítottak a királyi családdal. Ha ez önmagában még nem lenne elég, a pár ezután Oprah talkshowjában súlyos vádakkal illette a brit arisztrokratákat – ezek között szerepelt többek között rasszizmus is. Ennek fényében nem csoda, hogy a nagyközönség tűkön ülve várta, hogy kijöjjön a hercegi pár sorozata, amiben betekintést nyújtanak a botrányos időszakba is. Meghan és Harry úgy vélhette, hogy a kész mű majd az ő javukra billenti a közvélemény mérlegét, de ez nem így lett – sokan érezték álságosnak a problémakör tálalását. A sorozatot mi is megnéztük, és arra jutottunk, hogy finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után.

Ben Affleck és Jennifer Lopez összeházasodott

Ben Affleck és Jennifer Lopez

JLo és Ben Affleck idén augusztusban végre oltár elé is állt, hogy kimondja a boldogító igent (Fotó: Getty Images)

Hogy valami jó hírrel zárjuk az évet: Jennifer Lopez és Ben Affleck hosszas különélés után újra összejött, és idén ki is mondták a boldogító igent. Mindig szívmelengető látni, hogy ha fiatalkori szerelmesek újra egymásra találnak, ez a sztárpár pedig csak úgy ragyog a boldogságtól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top