nlc.hu
Sztárok

Krokodilvadász fia, Robert Irwin

Helyes srác lett a Krokodilvadász fia, Robert Irwin

Alig hároméves múlt, amikor az apja, Steve Irwin tragikus módon életét vesztette. Ugyanakkor az alma nem esett messze a fájától.

Steve Irwint senkinek nem kell bemutatni, a Krokodilvadász az egyik legismertebb természettudós volt 2006-ban bekövetkezett haláláig. A férfi két gyermeket hagyott maga után, Bindit, aki már 25 éves, férjhez ment és egy kislány boldog anyukája, illetve Robertet, aki alig hároméves múlt a tragédia idején.

Steve Irwin családja

A Krokodilvadász imádta a családját (Fotó: Getty Images/Handout)

Bob, ahogyan a család szólítja, jóformán alig ismerte az apját, ennek ellenére szorosan a nyomdokaiba lépett. A srác 2009-ben feltűnt a Szabadítsátok ki Willyt! – A Kalóz-öböl akció című filmben, 2012-ben pedig anyja és nővére mellett szerepelt a Steve Irwin’s Wildlife Warriors című televíziós sorozatban. Később több tudományos dokusorozathoz is nevét adta, de első jelentős önálló sikere 2016-ra datálható. Az akkor még mindig csak 13 éves fiú elnyerte az Australian Geographic Nature Photographer of the Year verseny junior kategóriájának fődíját.

Steve Irwin családja

Bobbal már gyerekként megszerettette a hüllőket (Fotó: Getty Images/Handout)

A 19 éves Bob ugyanis él-hal a fotózásért, sokat tesz azért, hogy felhívja a figyelmet a vadon élő állatok védelmére, tehát az alma nem esett messze a fájától. Többek között ezért is vállalt szerepet a The Tonight Show-ban Jimmy Fallon mellett, hiszen így még nagyobb hírverést tudott csinálni az állatok megsegítésére. Különös szívügye, hogy az ifjúságot edukálja a témában, számtalan expedíción vett már részt, és Australia Zoonál is nagykövet, miközben főállásban egyébként természetfotósként dolgozik.

Robert Irwin és anyja

Édesanyjával nagyon szoros kapcsolatot ápol (Fotó: Getty Images/Lisa Maree Williams)

Édesanyjával és nővérével saját műsort is visznek Crikey! It’s the Irwins címmel, ahol többször került már izzasztó helyzetbe a krokodiloknak köszönhetően. Nem olyan rég az egyik állat úgy gondolta, finomabb lenne Bobból lakmározni a kitett étel helyett. Idén nyáron pedig szőnyegmintás piton marta meg. Végül a dolog szerencsésen alakult, de láthatóan – akárcsak az apja – Bob sem riad meg a veszélyes helyzetektől. Az pedig, hogy mennyire hasonlít rá külsőre is, egészen elképesztő.

Robert Irwin

A 19 éves Bob apja kiköpött mása (Fotó: Getty Images/Paul Archuleta)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top