nlc.hu
Sztárok

Harry herceg túl sok időt nem szakított III. Károlyra

Harry herceg alig fél órát töltött beteg édesapjával, III. Károllyal

Tizenhat hónapja nem látták egymást, ám így sem töltenek túl sok időt együtt.

Ahogy korábban mi is megírtuk, III. Károlyt rákkal diagnosztizálták. A hírt állítólag maga az uralkodó közölte mindkét fiával, erre Harry hercegről kiderült, hogy az Egyesült Királyságba utazik, hogy meglátogassa a beteg apját. A Buckingham-palota ezt nem kommentálta. Az angol sajtó most több információt is kiteregetett a nagy találkozásról. A Daily Mail szerint a herceg 11 órát repült, majd a keddi landolás után egyenesen a Clarence House-ba ment, ahol a kezelés után Károly tartózkodott. A lap azt írja, hogy 45 percet, a The Sun szerint viszont alig 30 percet töltöttek együtt, ami igencsak csekély, főleg azok után, hogy 16 hónapja nem is találkoztak. A király ezután Londonból Sandringhambe utazott. Harry egy luxushotelben töltötte az éjszakát, majd a hírek szerint rövidesen vissza is utazik Kaliforniába.

Vilmos herceg teljesen elzárkózott

A brit sajtó arról is beszámolt, hogy úgy tudják, Harry örömmel találkozott volna a testvérével, Vilmos herceggel, ám utóbbi nemet mondott erre. Királyi kommentátorok szerint ez annak a jele, hogy a kapcsolatuk véglegesen lezárult, bár sokan bíztak benne, hogy a családi gondok újra összehozzák a két testvért. Vilmos ezen a héten tér vissza a közfeladatokhoz, miután eddig segített otthon a feleségének, Katalin hercegnének a hasi műtét után.

Ez az utolsó közös kép Vilmos hercegről és Harry hercegről:

Vilmos herceg és Harry herceg (2)

Vilmos herceg és Harry herceg II. Erzsébet királynő temetésén. (Fotó: Profimedia)

Kik állnak a király mögött?

Beatrice hercegnő és férje, Edoardo Mapelli Mozzi volt az első, akik meglátogatták az uralkodót még Harry herceg előtt. Bár Károly király unokahúga, Beatrix jelenleg a kilencedik az utódlási sorban, ő a negyedik 21 év feletti felnőtt a családban – Vilmos herceggel, Harry herceggel és édesapjával, András herceggel karöltve. Így András herceget és Harry herceget kivéve ő és Vilmos, valamint Kamilla királyné lehetnek az államtanácsosok a jövőben, amíg a király fel nem épül. Az államtanácsosok például aláírhatnak fontos dokumentumokat, és tárgyalhatnak nagykövetekkel. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top