nlc.hu
Sztárok

Dobó Kata önmagáról mesélt

Dobó Kata: „Már nem szeretnék megfelelni senkinek sem, ha ezzel elveszítek embereket, akkor ezzel sincs baj”

Hosszú idő volt, míg erre az elhatározásra jutott.

Dobó Kata február végén ünnepelte 50. születésnapját. A színésznő karrierje során rengeteg nagy szerepet eljátszhatott és most sincs megállás. Bár a színpadon is mindig erős nő képében tűnik fel, ez a magánéletére nem mindig volt jellemző. 

Dobó Kata

Fotó: Olajos Piroska

Az utóbbi években viszont elhatározta, ezen változtat, akkor is, ha ennek nem mindenki fog örülni. „A mai fejemmel már azt mondom: csak egy nő van bennem, és erről a nőről próbálok egyre tisztább képet alkotni magam számára. Hosszú út volt, amíg eljutottam idáig. Sokáig mások elvárásai mentén próbáltam alakítani magam. Arra gondoltam, vajon mit várnak el egy lánytól, aki 22 évesen bekerült a bomba nő státuszba, mit várnak el valakitől, aki színésznő, mit valakitől, aki híres, aztán később hogy mit várnak el egy édesanyától. Mi az, ami egyik vagy másik szerepkörömbe belefér, mi az, ami nem? Mit mondhatok? Mit tehetek? Mostanra azonban kihajítottam ezeket az elvárásokat az ablakon. Elkezdtem egy belső utazást, önelemzést. A szerepeimen túl meg kellett ismernem önmagamat, hogy ki is ez a Kata. Már nem szeretnék megfelelni senkinek sem, és ha ezzel elveszítek embereket, vagy kikerülök helyzetekből, akkor ezzel sincsen baj. Akkor egyszerűen azokkal az emberekkel és azokkal a helyzetekkel nincs dolgom” – magyarázta a Best magazinnak a színésznő. 

Kata hozzátette, sokáig a szerepeihez is úgy állt, vajon az tetszeni fog-e másoknak, mára rájött, nem ez a helyes út, éppen ezért a lányának is most már ezt próbálja átadni. 

Ma már tudom, hogy nagyon rossz kérdéseket tettem fel önmagamnak, mert a helyes kérdés az az, hogy én elfogadom-e, amit ők mondanak rólam. Sokszor beszélünk erről a lányommal, Szofival, mert szeretném, ha tudná, hogy ha őt bántanák, akkor nem vele van a baj, hanem valójában az nincs jól, aki őt bántja, mert csak annak jut eszébe másokat bántani, aki nincs önmagával kibékülve. Próbálom őt megóvni attól, amin én átmentem. Persze tudom, hogy nem lehet, és sok mindent saját magának kell megtapasztalnia, mégis anyaként azon fáradozom, hogy a lehető legkevesebb csalódás érje.

Ez is érdekelhet Dobó Kata Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top