nlc.hu
Sztárok
El akarják árverezni Gracelandet

Elvis unokája foggal-körömmel küzd, hogy megakadályozza Graceland elárverezését

Elvis Presley egykori otthonát, Gracelandet el akarják árverezni. Ehhez azonban az örökösnek, Elvis unokájának is lesz egy-két szava.
Graceland

Lisa Marie Presley 2023 januárjában halt meg 54 évesen. Az ő tulajdonában volt az édesapja, Elvis Presley birtoka, a Graceland. Ez egy 14 hektáros területen fekvő kastély, melyet Elvis Presley vásárolt 1957-ben, és egészen 1977-es haláláig az volt az otthona. Manapság egyfajta zarándokhellyé vált az Elvis-rajongók körében: múzeumként funkcionál, évi 600 ezer látogatóval.

Lisa Marie halála után mindent – és elsősorban Gracelandet – a lányaira hagyott. A tizenöt éves ikerlányok és a Lisa Marie első házasságából született nővérük, Riley Keough váltak ugyanis Lisa Marie kedvezményezetteivé a végrendeletében, melyet a nő édesanyja, Priscilla Presley lánya halála után megtámadott. Úgy tűnt, ezt a nézeteltérést sikerrel rendezték családon belül, többet ugyanis nem igazán hallottunk a Graceland körüli vitákról. Egészen mostanáig.

Gyanús vádak

Tavaly szeptemberben egy Naussany Investments & Private Lending nevű cég pert indított Lisa Marie hagyatéka ellen. Ebben azt állították, hogy a nő halálakor egy nagyon komoly 3,8 millió dolláros (1,35 milliárd forintos) tartozást hagyott maga után a cég felé, és Gracelandet tette meg zálogként.

Válaszul május 15-én Riley Keough panaszt nyújtott be Tennessee állam bíróságán, miszerint a Naussany vállalat állításai „tisztességtelenek. Lisa Marie Presley soha nem vett fel pénzt a Naussany Investmentstől, és soha nem adott vagyonkezelési meghatalmazást a cégnek.” A panasz szerint a dokumentumok, melyek „ezt a fajta kölcsönt bizonyítják, hamisak”.

Ráadásul a cég (egykori) vezetője, Kurt Naussany „Keough ügyvédjének számtalan emailt küldött, melyben a 3,8 millió dollárját követeli, és azzal fenyegetőzik, hogy elárverezi Gracelandet.” Nussany az NBC Newsnak azt nyilatkozta, hogy 2015-ben elhagyta a vállalatát, és nem szabadna megnevezni őt a perben.

Ezek után május 19-én értesítették a nyilvánosságot egy helyi újságban arról, hogy május 23-án egy memphisi bíróságon elárverezik Gracelandet. Mielőtt azonban megtörténne az árverés, május 22-én tárgyalást tartanak az ügyben.

Így néz ki Graceland, amit mindenki akar

Graceland
Megnézem
Összes kép (5)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top