nlc.hu
Tabuk nélkül
Légy hű a partneredhez, ezzel is véded a hüvelyi pH-t! (x)

Légy hű a partneredhez, ezzel is véded a hüvelyi pH-t! (x)

Gondoltad volna, hogy a partnerek túl gyakori váltogatása nem tesz jót az intim egészségednek? Liza például kénytelen volt belátni, hogy jobban jár, ha nem keresi folyton az újabb és újabb kapcsolatokat.

Liza keserűen megfizetett a férfiaknál elért viharos „sikerekért”

Liza nem volt éppen híres a hűségéről. Bár soha nem csalta meg az éppen aktuális párját, mindenki tudta, hogy sokáig nem marad meg senki oldalán. A kapcsolatai legfeljebb egy-két hónapig tartottak, mert előbb-utóbb új szerelemre vágyott. A barátnői hiába mondogatták neki, hogy a partnerek sűrű váltogatásának nem lesz jó vége, mert még összeszed valami nyavalyát, ő nem hallgatott rájuk. Gondolta, biztosan azért vészmadárkodnak, mert irigylik tőle a férfiak körében elért „sikereit”. Aztán Lizának egy „szép” napon csúnya hüvelyfolyása lett, ráadásul nem sokkal azután, hogy a legújabb szerelmével először töltötték együtt az éjszakát. A lány akkor megijedt egy kicsit, hiszen csak úgy dőlt belőle a bőséges és kellemetlen szagú hüvelyváladék. Persze rögtön a partnerét kezdte okolni, mert azt hitte, tőle kapott el valamilyen nemi nyavalyát. Aztán a nőgyógyásznál kiderült, hogy „csak” a hüvelyi pH-ja borult fel, és emiatt alakult ki bakteriális hüvelyfertőzése.

Hasznos segítség a hüvelyi pH helyreállításához

Liza a bajban a Vitagyn C tejsavas hüvelykrémet hívta segítségül. Ez a recept nélkül kapható készítmény bakteriális hüvelyfertőzés esetén segít helyreállítani a hüvelyben a savas környezetet. Természetes eredetű összetevőivel – C-vitamin, ezüst, valamint a tejsav – kettős védelmet biztosít: gátolja a kórokozók szaporodását, ugyanakkor elősegíti a védő tejsavbaktériumok újratermelődését, hozzájárulva ezzel az egészséges hüvelyflóra helyreállításához, illetve fenntartásához. A krém mellé csomagolt applikátorral a Vitagyn C pontosan és higiénikusan adagolható. Terhesség és szoptatás alatt is alkalmazható. Megelőzésre szintén alkalmas, például olyankor, ha egy komolyabb betegség miatt antibiotikumot kell szedned, és emiatt fennáll a bakteriális vaginózis kialakulásának veszélye.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Lehet, hogy nem volt érdemes túl sűrűn „bepasizni”?

Liza ezek után már csak azon törte a fejét, vajon miért éppen az új pasijával való „együtt hálás” után alakult ki nála a kellemetlen hüvelyi nyavalya. Az interneten barangolva végül rálelt a válaszra. Megtudta, hogy a bakteriális vaginózisra számos körülmény hajlamosíthat: többek között a túl intenzív mosakodás, az indokolatlan hüvelyöblítés, de a túl szűk vagy rosszul szellőző fehérnemű viselése ugyancsak összezavarhatja a hüvelyi pH-t, és bizony nem egy esetben az új partner felbukkanása is lehet az ilyen bajok okozója. A hüvelyflóra ugyanis érzékeny lehet a spermára, ráadásul rendszerint az „új” spermára reagál a legérzékenyebben. Olyan ez, mintha a szervezetünk is elvárná, hogy ne nagyon váltogassuk a partnereinket – a hüvelyi pH-nk megóvása szempontjából mindenképp ez tűnik a legelőnyösebbnek!

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY

KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top