nlc.hu
Tabuk nélkül
Élvezd a nyarat hüvelyfertőzés nélkül! 5 tuti tipp női nyavalyák ellen (x)

Élvezd a nyarat hüvelyfertőzés nélkül! 5 tuti tipp női nyavalyák ellen (x)

Kevés dolog képes úgy hazavágni a vakációt, mint a hüvelyfertőzés. Az ilyesmi mindig rosszkor jön, nyaralás alatt pedig érthető, ha a pokolba kívánjuk mindannyian. Ha betartod az alábbi pár szabályt, lehet, hogy idén nyáron kevesebbet kell aggódnod az intim fertőzések miatt.

1. Ne hordj műszálas fehérneműt!

Részesítsd előnyben a pamutalsókat, mert ezek jobban szellőznek, így a nyári melegben kevésbé izzadsz tőlük odalent. A műszálas holmikban ezzel szemben könnyen befülledhet az intim terület, ami ideális terep a kórokozók szaporodásához.

2. Nyaraláskor legyen nálad Vitagyn C tejsavas hüvelykrém!

A bakteriális hüvelyfertőzés tipikus jele a bőséges, híg, szürkésfehér, kellemetlen szagú hüvelyfolyás.

Olyankor alakul ki, ha a hüvelyben túlszaporodnak a káros baktériumok. A probléma legjobb „ellenszere” a hüvelyi savas pH mielőbbi helyreállítása, amihez a patikában recept nélkül kapható Vitagyn C tejsavas hüvelykrém lehet hasznos segítségedre. Természetes eredetű összetevőivel – C-vitamin, ezüst, valamint a tejsav – kettős védelmet biztosít: elősegíti a védő tejsavbaktériumok újratermelődését, hozzájárulva ezzel az egészséges hüvelyflóra helyreállításához, illetve fenntartásához, ezáltal gátolja a kórokozók szaporodását. A krém mellé csomagolt applikátorral a Vitagyn C pontosan és higiénikusan adagolható.

3. Menzesz idején különösen ügyelj az intim higiéniára!

Ma már nem akkora tragédia, ha nyaralás közben jön meg valakinek a havi vérzése, elvégre tampont használva bátran lehet strandolni is. Fürdőzés után azonban ne feledd el azonnal eltávolítani a tampont, amit a nagy melegben egyébként sem árt gyakran cserélni. Utóbbi vonatkozik a hagyományos betétekre is.

4. A strandon körültekintéssel használd a WC-t!

Bármely nyilvános illemhelyre lehetőleg saját WC-papírral felszerelkezve érkezz, mert a köz számára kikészített, az illemhely légterében szabadon lengedező papíron nyüzsöghetnek a kórokozók. A WC használata előtt is mindig moss kezet, hogy az intim területeidhez csakis tiszta kézzel nyúlj.

Ugyanezért ne fogd meg soha a kilincset vagy bármi mást a WC-ben: mindenhez legfeljebb zsebkendővel nyúlj. A közös WC-deszkára soha ne ülj rá közvetlenül! Ügyelj a törlési irányra, az mindig elölről hátrafelé történjék, nehogy a végbél felől kórokozók jussanak a hüvelyedbe vagy a húgycsövedbe.

5. Ne végezz hüvelyöblítést!

Ha csak orvos nem írja elő, soha ne öblítsd ki a hüvelyedet, azaz ne irrigálj! A hüvelyöblítéssel ugyanis kimosnád odabentről az értékes hüvelyflórát is, megszüntetve ezzel éppen azt a savas közeget, amely arra hivatott, hogy megvédjen a különböző fertőzésektől. Ugyanezért kerülendő a lúgos szappanok, intim spray-k használata is az intim területeken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top