nlc.hu
Tabuk nélkül
Kerüld el nyáron (is) a hüvelygombát! (x)

Kerüld el nyáron (is) a hüvelygombát! (x)

Ne engedd, hogy tönkretegye a szabadságodat a legutálatosabb női nyavalya! Ma már Kinga sem indul felkészületlenül a nyaralásra.


„Szinte azonnal hüvelygombám lett…”

– Alig vártam a vakációt, azt viszont mindenképpen el akartam kerülni, hogy egy vacak nőgyógyászati probléma megint mindent elrontson. Tavaly ugyanis eléggé megjártam, mert éppen csak lazítottam egyet a wellnesshotel termálmedencéjében, és szinte azonnal hüvelygombám lett – idézi fel a 32 éves Kinga. – Emiatt az egész nyaralás alatt nem tudtam strandolni, meg persze nagyon zavart a túrós hüvelyfolyásom is, az iszonyatos viszketésről nem is szólva. Az nem derült ki végül, hogy a termálvíz ártott-e meg, vagy az, hogy a viszonylag sokáig tartó utazás alatt eléggé befülledtem odalent. De szerintem az is közrejátszhatott, hogy mielőtt szabadságra mentem, elég sokat stresszeltem a munkahelyemen. Idén viszont megfogadtam, hogy vigyázok magamra: kerülöm a stresszt, nem hordok műszálas fehérneműt, és a termálban sem áztatom magamat túl sokáig. Vész esetére pedig viszek magammal Micovag Plus hüvelykúpot, direkt beszereztem magamnak a gyógyszertárból még az utazás előtt – mondta Kinga.

Segítség a patikából, recept nélkül

A hüvelygomba sokunk életét keseríti meg, hiszen ötből négy nő „találkozik” vele legalább egyszer életében. Legjellemzőbb tünete a sárgásfehér színű, túrós-szemcsés hüvelyváladék, illetve az erős viszketés, égő érzés az intimtájékon. Különösen utóbbit szeretné az ember lánya a lehető leghamarabb csillapítani. Kinga valószínűleg ezért is választotta a Micovag Plus hüvelykúpot, mert ez a készítmény nemcsak a gombák szaporodását képes gátolni, hanem a kellemetlen viszketést és az égő érzést is csillapítja. A Micovag Plus hüvelykúp ugyanis speciális összetételű: bórsav és tejsav mellett kamillából származó, gyulladáscsökkentő bizabololt is tartalmaz. Komplex hatásának köszönhetően a kezelés után nem feltétlenül kell külön foglalkozni a hüvelyflóra regenerálásával, mert a Micovag Plus tejsavat is tartalmaz, ami elősegíti az egészséges savas hüvelyi pH helyreállítását. Recept nélkül kapható a patikában.

Mit tehetsz azért, hogy megelőzd a hüvelygombát?

Nem árt tudni, hogy a hüvelygombára leginkább a menzesz előtti időszakban vagyunk hajlamosabbak, ennek ellenére tanácsos mindig odafigyelni bizonyos részletekre. Arra Kinga is rájött, hogy érdemes elkerülnie a stresszt, valamint a műszálas fehérnemű viselését. A meleg vízben való üldögélés szintén növelheti a fertőzés kialakulásának kockázatát, ezért, ha hajlamos vagy a hüvelygombára, inkább ne időzz sokat te sem a termálban. A visszatérő hüvelygombával küszködőknek sokat segíthet a Candida-diéta is, ami leginkább azt jelenti, hogy kerülni kell a gyorsan felszívódó szénhidrátok fogyasztását. Fontos, hogy akinek éppen hüvelygombája van, az inkább tartózkodjon a szexuális élettől, mert a partnerek könnyen oda-vissza adogathatják egymásnak a fertőzést, amiből így elég nehéz lesz kilábalni.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top