Tabuk nélkül

Figyelj a tested jelzéseire: így kezeld jól az intim problémákat (x)

A tested általában tudatja veled, ha baj van, ezért fontos, hogy a számodra küldött „jelzéseit” megtanuld értelmezni. Intim problémák esetén például a megváltozott hüvelyfolyás jellege alapján tudod megkülönböztetni, hogy bakteriális fertőzéssel vagy hüvelygombával állsz-e szemben. A kétféle betegség ugyanis eltérő kezelést kíván.

Figyelj a tested jelzéseire: így kezeld jól az intim problémákat (x)
A stressz is előidézheti a hüvelygombát

„Az elmúlt időszakban rengeteget stresszeltem, de hát ki nem? Aggódtam az idős szüleim egészségéért, miközben nap mint nap szorongtam a munkahelyemen is, mivel a táppénzen lévő kollégák feladatait is nekem kellett ellátnom – meséli Mária. – Pedig jobb lett volna, ha inkább minden nap hálát adok az égnek, amiért legalább én egészséges vagyok, ennek az állapotnak ugyanis hamar vége szakadt: hüvelygombám lett. Attól tartok, az állandó nyavalygásom lehetett az oka, hogy felborult a rend a szervezetemben. Viszketett, égett mindenem ott lent, és darabos, sárgásfehér színű hüvelyfolyásom volt. A patikában beszereztem a recept nélkül kapható Micovag Plus hüvelykúpot, amely végül segített csillapítani a kellemetlen tüneteket.”

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz hüvelygomba kiegészítő kezelésére

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz hüvelygomba kiegészítő kezelésére

A viszketést is csillapítja ez a gomba elleni kúp

A Micovag Plus hüvelykúp a hüvelygomba kiegészítő kezelésére javasolt készítmény, amelyet recept nélkül megvehetsz a patikában. Bórsavat és tejsavat tartalmaz, így képes normalizálni a hüvelyi pH-értéket, kedvezőtlen feltételeket teremtve a gombák megtelepedéséhez és szaporodáshoz. Fontos összetevője még a kamillából származó bizabolol, amely nyugtató hatásának köszönhetően enyhíti a kellemetlen viszketést és égő érzést a hüvelyben.

Mi okozza a hüvelygombát?

Amint Mária története is példázza, hüvelygombát előidézhet akár a túl sok stressz is, ám emellett hajlamosíthat rá minden olyan élethelyzet, amelynek hatására megbomolhat a hüvelyflóra érzékeny biológiai egyensúlya. A Candida gombák ugyanis normál esetben is jelen vannak a hüvelyben, csak éppen nem okoznak semmi galibát, mindaddig, amíg valamely okból túl nem szaporodnak. A rizikófaktorok között szerepel a túlsúly, az egészségtelen táplálkozás, de bizonyos betegségek (pl. diabétesz) vagy egyes gyógyszerek (pl. fogamzásgátló) szedése ugyancsak kedvezhet a hüvelygomba kialakulásának.

Gyakoribb eset: ez a bakteriális eredetű hüvelyfertőzés

Meglehet, többször hallunk a hüvelygombáról, mégsem ez a leggyakoribb intim probléma, ugyanis a bakteriális eredetű fertőzés még ennél is sűrűbben fordul elő. A bakteriális vaginózisra a bőséges, híg, szürkésfehér színű és halszagú hüvelyfolyás alapján következtethetsz. Ez a termékeny korú nők körében a leggyakrabban előforduló hüvelyfertőzés.

 

„Egy komolyabb fogászati műtét után antibiotikumot kellett szednem – meséli Éva. – Sajnos nem gondoltam bele, hogy egy ilyen gyógyszer nem feltétlenül csak a kórokozókat pusztítja el a szervezetemben, hanem az olyan hasznos baktériumokat is megtizedelheti, mint a hüvelyflóra egészségét biztosító hasznos Lactobacillusok. Így aztán mire rendbe jöttem „felül”, helyette „alul” lett bajom: bakteriális hüvelyfertőzésem lett. Bőséges és kellemetlen szagú folyást tapasztaltam. Végül egy patikában recept nélkül kapható készítmény, a Vitagyn C hüvelykrém segítségével tudtam helyreállítani a rendet a hüvelyflórámban. De legközelebb már okosabb leszek, és ha antibiotikumot kell szednem, már akkor használni fogom a Vitagyn C hüvelykrémet, amely a bakteriális hüvelyfertőzésnek nemcsak a kiegészítő kezelésére, hanem a megelőzésére is jó.”

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz bakteriális hüvelyfertőzés kiegészítő kezelésére és megelőzésére

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz bakteriális hüvelyfertőzés kiegészítő kezelésére és megelőzésére

Hüvelykrém, amivel helyreállíthatod a savas hüvelyi pH-t

A Vitagyn C hüvelykrém kettős védelmet nyújt: gátolja a kórokozók megtelepedését, ugyanakkor segíti a jótékony Lactobacillusok szaporodását. Összetétele egyedülálló: a tejsav és a C-vitamin mellett ezüstöt és prebiotikumot is tartalmaz. A Vitagyn C hüvelykrém recept nélkül kapható, a dobozában pedig praktikus, egyszer használatos applikátorokat is találsz, amelyekkel pontosan és higiénikusan adagolhatod a szükséges mennyiséget.

A Vitagyn C hüvelykrémet akár várandós vagy szoptatós kismamaként is használhatod, hiszen hormonmentes készítmény, amelynek alkalmazása biztonságos. Fontos azonban, hogy ilyen esetekben is mindig egyeztess a kezelőorvosoddal.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top