Tabuk nélkül

Győzzük le együtt a bezártság okozta lelki bajokat! (x)

A hosszú bezártság és a szociális kapcsolatok hiánya még a legnagyobb szeretetben élő házaspár életében is okozhat kellemetlenségeket. Barbara és Dávid életét fenekestől forgatta fel a koronavírus, és az azzal járó összes változás…

Győzzük le együtt a bezártság okozta lelki bajokat! (x)


A bezártság rossz hatással volt ránk

„Dáviddal 10 éve vagyunk házasok: a koronavírus-járvány kezdetéig minden problémánkat könnyedén megoldottuk. Stabil, szeretetteli kapcsolatban éltünk, és sokáig azt hittük, rajtunk semmi sem foghat ki. A home office-t kezdetben még élveztük is, ám idővel a bezártság és a szociális kapcsolatok hiánya rossz hatással volt ránk. Ahogy telt-múlt az idő, egyre egyhangúbbá és feszültebbé váltak az otthon töltött napok, és lassan elkezdtünk egymás idegeire menni. Korábban nagy társasági életet éltünk, és külön is beültünk egy-egy kávéra vagy fröccsre, ki-ki a maga barátaival. Ám ezek a találkozók minimálisra csökkentek, pedig mindannyiunknak hiányoztak a személyes együttlétek. Bár interneten tartottuk a kapcsolatot a barátainkkal, és némi felüdülést hozott az életünkbe a szabadabb nyár, ugyanakkor a folytonos bizonytalanság és a beszűkült élettér mégis feszültségeket okozott a kapcsolatunkban.

Úgy tűnt, nincs számunkra kiút

Esténként egyre nehezebben aludtam el, a sok hétköznapi apróság, amit nem tudtam kibeszélni a barátnőimmel, nyomasztó gondolatokká nőtt. Éjszakánként forgolódtam az ágyamban, napközben pedig folyton fáradt és feszült voltam az alvás hiányától. Dáviddal már nem tudtuk megbeszélni a problémáinkat, mert ő egyre inkább magába fordult, én pedig folyton idegeskedtem. Idővel nem is emlékeztettünk régi önmagunkra, két rosszkedvű, zsörtölődő, motiválatlan felnőtté váltunk, és egy darabig úgy tűnt, nincsen számunkra kiút.

Dávid elveszítette a motivációt

Dávid korábban ötletekkel teli, aktív férfi volt, akire fel tudtam nézni, és vakon hittem benne. Azt gondoltam, nem érhet minket baj, hiszen ő mindig megtalálja a megoldást. Ám a bezártság rajta is kifogott. A munkáját már nem végezte olyan lendülettel, mint korábban, reggelente pedig alig tudott kikelni az ágyból. Elmaradtak a régi beszélgetéseink, és a barátaival sem állt már szóba. Ahogy rajtam, úgy Dávidon is az enyhe depresszió tünetei jelentkeztek. Egyikünk sem tudott segíteni a másikon, egyre távolabb kerültünk egymástól.

 

Segített legyőzni a depressziót az orbáncfű

Mígnem egy nap úgy döntöttem, tennem kell valamit, hiszen nem süllyedhetünk mélyebbre az önsajnálat mocsarába, vissza kell nyernünk az életkedvünket. Az interneten egy depressziós fórumon javasolták az orbáncfűtartalmú Remotiv extrát. Az orbáncfüvet a népi gyógyászatban a lélek napsugarának is nevezik, a Remotiv extra pedig klinikailag igazoltan csökkenti az enyhe depresszió tüneteit. Nem kell orvossal felíratni, hanem recept nélkül is kapható a patikában. Elkezdtük szedni a pirulákat, és pár hét elteltével azt vettük észre, hogy kezdjük jobban érezni magunkat. Nem voltunk már annyira levertek, energikusabbá váltunk, és újra szóba álltunk egymással. Nem állítom, hogy már teljesen kint lennénk a gödörből, de közös erővel elindultunk onnan felfelé. A beszélgetéseink kincset érnek, hiszen így közösen ki tudjuk találni, mi a jó számunkra. Most már biztosan érzem, hogy ketten együtt le tudjuk győzni a bezártság okozta problémákat.

Győzzük le együtt a bezártság okozta lelki bajokat! (x)

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top