Tabuk nélkül

Szokatlan tippek a depresszió legyőzésére! (x)

A hideg, sötét tél és a hosszan tartó bezártság könnyen depresszióssá tehetnek. Olvasd el rendhagyó tippjeinket, hátha segítenek neked!

Szokatlan tippek a depresszió legyőzésére! (x)
Depresszióval egyre többen küzdenek világszerte, és ez a szám az elmúlt időszakban még magasabbra emelkedett. A bezártság, az állandó bizonytalanság és a szociális kapcsolatok hiánya mindannyiunkat próbára tettek. Egy fiatal amerikai orvos Dr. John Moore szokatlan tippeket ad a depresszió elűzésére. Érdemes megfogadni a tanácsait!

1.       Indítsd a napodat egy almával! John Moore szerint, ha depressziós vagy, akkor valószínűleg problémát jelent számodra az evés. Vagy egyáltalán nem vagy éhes, vagy folyton magas szénhidrát- és cukortartalmú ételeket falnál. Bár a sok édesség gyorsan energiát ad, ám nem tápláló, ráadásul elhízáshoz vezethet. Az alma ellenben egészséges, és a vércukorszintet is karban tartja!

2.       Ébredés után keresd a szépet! Miután kinyitod a szemed, keresd meg mi az, ami széppé teheti a napodat. Használd az érzékszerveidet, csodáld meg, ahogy az ablakon át besüt a nap, vagy élvezd a friss kávé illatát. Ezek az apróságok tehetik boldogabbá a nap kezdetét.

3.       Csak az apró célok legyenek a szemed előtt! Ha depresszióval küzdesz, gyakran érezheted úgy, hogy túlterhelt vagy, és elveszel a feladataid között. Rakj rendet a fejedben: egyszerre csak egy feladatra koncentrálj, és amíg azt elvégzed, zárd ki a többit. A maradék feladataidat írd össze, hogy ne felejtsd el a teendőidet.

4.       Találd meg azokat, akikben meg tudsz bízni! Ha magunkba zárkóztunk, nehéz megnyílni mások előtt, és még nehezebb elfogadni a segítségüket. Próbáld meg! Mindig legyenek körülötted olyan emberek, akiknek meg tudod engedni, hogy lépésről lépésre közelebb kerüljenek hozzád.

5.       Keresd a vicces dolgokat! Depressziósként valószínűleg sötét szemüvegen át látod a világot. Próbálj meg humoros dolgokat olvasni, olyanokat, amelyek önkéntelenül is mosolyt csalnak az arcodra. Nem kell hosszú dolgokra gondolnod, kezdetnek egy-két vicces mém is megteszi.

6.       Azonosulj kedvenc filmed főhősével! Biztos vannak olyan filmek, amelyekbe teljes mértékben bele tudod élni magad. Nézd meg újra ezeket, azonosulj a kedvenc szereplőddel, addig is távol tarthatod magadtól a szomorúságot.

7.       Mozogj, amennyit csak tudsz! Ne gondolj arra, hogy le kell futnod a maratont, csupán próbálj meg mozgásban lenni. Sétálj, amennyit csak tudsz, menj gyalog a boltba, próbálj meg kirándulni: érezni fogod, hogy felpezsdül a tested, és ettől jobb lesz a kedved is!

 

+1.  Ha fenti tanácsokon kívül másfajta segítségre is szükséged van, akkor próbáld ki az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extrát. Ez a gyógyszer hasznos segítséget nyújt enyhe depresszió esetén. Az orbáncfüvet a népi gyógyászatban a lélek napsugarának nevezik, hatásosságát több kutatás is igazolja. A Remotiv extrát nem kell orvossal felíratnod, recept nélkül is megveheted a patikában.

Szokatlan tippek a depresszió legyőzésére! (x)

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top