Tabuk nélkül

Hallottál már a bórsavról? Van, hogy már csak ez segít a hüvelygomba ellen (x)

Nők rémálma a múlni nem akaró hüvelygomba. Sokan átéltük már, hogy az összes módszer befuccsolt, és csak az orvosi receptre felírt bórsavas hüvelygolyócskáktól remélhettünk enyhülést. Jó hír, hogy immár kapható recept nélkül is egy készítmény, amivel hatásosan csillapíthatod a kellemetlen tüneteket!

Hallottál már a bórsavról? Van, hogy már csak ez segít a hüvelygomba ellen (x)


Ilyen a legutáltabb női nyavalya

Kezdetben az ember lánya csak valahogy „furcsán” érzi magát odalent. A diszkomfortérzés aztán egyre csak fokozódik, majd elkezdődik a viszketés. Akinek nincs elég önfegyelme, és vakarni, dörzsölni kezdi az amúgy is irritált területet, az csak még inkább kitol magával, mert a fájdalom és a viszketés ettől csak erősödni fog. A felsorolt tünetek bizony a hüvelygomba ismérvei, amire a hüvelyváladék megváltozott színe és állaga szintén utal: fehéres-sárgás színű, túrós-darabos folyást tapasztalhatunk.

Sokszor már csak a bórsav segít

A statisztikák szerint négyből három nőnél előfordul életében legalább egyszer a hüvelygomba, ami sokaknak ráadásul vissza-visszatérő panaszokat okoz. A makacs, rendszeresen kiújuló fertőzéssel küzdők jellemzően minden lehetséges házi és egyéb praktikát kipróbálnak, köztük az összes túlreklámozott hüvelygomba elleni szert, ám legtöbbször csak az orvosi receptre kikevert kakaóvajillatú bórsavas hüvelygolyók hoznak számukra végül enyhülést. A bórsav ugyanis régóta bevált szer a hüvelygomba elleni küzdelemben, sőt sok esetben ez az egyetlen hatásos alternatíva a makacs, ellenállóbb gombafajokkal szemben. Jó hír, hogy ma már nem feltétlenül kell orvosi recept ahhoz, hogy bórsavas hüvelyi készítményhez jussunk, a Micovag Plus hüvelykúp ugyanis vény nélkül kapható a patikában.

Speciális összetétel, komplex hatás

Az előnyös összetevőket, a bórsav mellett tejsavat is tartalmazó Micovag Plus hüvelykúp helyreállítja és normalizálja a hüvelyi pH-értéket, amely hasznos a kórokozó mikroorganizmusok megtelepedése és szaporodása ellen. A kamillából származó összetevője, a bizabolol pedig nyugtató hatásának köszönhetően enyhíti a kellemetlen viszketést és égő érzést.

Mit tehetsz a megelőzésért?

Nem is gondolnád, mennyi minden kedvezhet a gombás hüvelyfertőzés kialakulásának! Hajlamosíthatnak rá bizonyos gyógyszerek, például, ha egy másik betegség miatt antibiotikumot kell szedned, mivel ennek mellékhatásaként jelentkezhet hüvelygomba. Jó tudni azt is, hogy a fogamzásgátló tablettát szedő nőknél szintén gyakori „vendég” lehet a gombás hüvelyfertőzés, és azok sem mindig ússzák meg a bajt, akik méhen vagy hüvelyen belüli fogamzásgátló eszközzel védekeznek. Bizonyos betegségek, így a cukorbetegség, vagy az immunrendszer gyengesége (pl. HIV), illetve ekcéma esetében szintén könnyebben alakulhat ki hüvelygomba. Tanácsos továbbá kerülnöd a szoros, illetve műszálas alsóneműket, vagy a tisztasági betét indokolatlan használatát, mert ezekbe könnyen belefülledhet az intim terület, a nedves-nyirkos közeg pedig ideális táptalaj a gombák szaporodásához. Hajlamosító tényező lehet még a sok stressz, de az is, ha nagy mennyiségben fogyasztasz szénhidrátokban gazdag élelmiszereket, főleg édességet!

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top