Trend

Dániában megnyitottak a fodrászatok, a trónörökös el is ment levágatni a loboncát – fotó

A dánoknál újra megnyitottak a fodrászok. A kényszerleállás után a koronaherceg Frigyes is elment, hogy megszabaduljon a kócos fürtjeitől.

Március 12-től állt le az élet Dániában a koronavírus miatt. Nemcsak az iskolák zártak be, de számos magánvállalkozást is arra kértek, hogy meghatározatlan ideig ne nyissanak ki, így a fodrászatok sem nagyon fogadtak vendégeket. Azonban április 15-től lazítottak a szigorú korlátozásokon. Első lépésben újra megnyitottak a bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai.  Mette Frederiksen dán miniszterelnök azonban azt is kiemelte, hogy a dánoknak is be kell rendezkedniük arra, hogy bizonyos korlátozások még hónapokig hatályban maradhatnak. A határ például május 10-ig zárva van. A lazítás második fázisa majd az lesz, amikor az éttermek, bárok, kávézók, színházak és egyéb szórakozóhelyek is kinyithatnak, különböző intézkedések mellett. Tömegrendezvényekre azonban még ekkor sem lesz lehetőség. Az első lépésnek köszönhetően azonban, a dánok ismét járhatnak fodrászhoz. Így tett a dán trónörökös, Frigyes herceg is, aki rakoncátlan tincseivel tért be a fodrászatba, erről fotót is posztolt az Instagramon.

Levágatta haját Frigyes herceg

Dániában elmaradt a királynő ünnepsége. A 80 éves uralkodót Frigyes herceg is a neten köszöntötte fel (Fotó: Instagram)

A 80 éves dán királynő fia, ezt írta a fotókhoz. „Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen, aki manapság fodrásznál járt. Szerencsére ők, és több, kisebb szolgáltató és üzlet újra kinyithatott. Szeretném megköszönni mindeninek, aki a nehézségek ellenére is alkalmazkodott a kialakult helyzethez. Mindenkinek, aki segített fenntartani a nyugalmat, és az országunk működését, egy olyan időszakban, ami valamennyiünk számára nehéz volt” – írta.

Mit kezdj a karanténban a hajaddal?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top