nlc.hu
Trend

Lexust nyert egy fogadáson Korpási Bálint birkózó

Kijutott az olimpiára a magyar birkózó, és elnyerte fogadáson a MOB-elnök Lexusát is

Korpási Bálint birkózó olimpiai kvótát szerzett, és megnyert egy fogadást is.

Korpási Bálint szombaton olimpiai kvótát szerzett a kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájában az európai birkózók BOK Csarnokban rendezett kvalifikációs versenyén.

A 34 éves sportoló 2019-ben még 72 kilóban szerzett vb-bronzérmet, normál súlya pedig körülbelül 75 kilogramm. Ezért nem volt könnyű fogyasztva kiharcolni az olimpiai kvótát.

Korpási Bálint birkózó

Korpási Bálint a kötöttfogásúak 67 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében, a moldovai Donior Islamov elleni mérkőzésen a birkózók európai olimpiai kvalifikációs versenyén a budapesti BOK Sportcsarnokban 2021. március 20-án. A magyar versenyző nyert, ezzel olimpiai kvótát szerzett (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A sikerrel Korpási Bálint egy fogadást is megnyert: még a 2019-es világbajnokságon ajánlotta fel neki Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a szolgálati autóját, amennyiben a birkózó kiharcolja az olimpiai indulást. Az autót Korpási hétfőn át is vette, és idén októberig használhatja.

A birkózó emellett 2,5 millió forintos pénzjutalmat is kapott azért, mert kivívta a tokiói szereplés jogát.

(MTI/nlc)

Fogadások az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top