nlc.hu
Trend

Elfogadta, hogy anyajegyek borítják a testét

Sokat bántották érte, de ma már elfogadja, hogy a testét anyajegyek borítják

A 19 éves Freya Wicks évekig tartó zaklatás és fájdalmas lézerkezelés után végül úgy döntött, elfogadja magát úgy, ahogy van.

Freya Wicks egy ritka betegséggel született, amely miatt testét  melanocitikus naevusok (CMN) borítják, amelyek nem mások, mint pigmentált jóindulatú, daganatszerű elváltozások. Az anyajegyek egy genetikai mutáció miatt alakultak ki, amiért túl sok melanocita (melanint termelő sejt) termelődött az édesanyja anyaméhében.

anyajegy, melanoma, önelfogadás

Fotó: Pexels A kép csak illusztráció.

Freya sokat szenvedett a külseje miatt: négyéves kora óta “fájdalmas” lézeres kezeléssekkel próbálták enyhíteni a foltokat, mindhiába, ugyanis azok újra és újra visszatértek. 

Hat-hét éves koromban kezdtem észrevenni, hogy a gyerekek nem túl kedvesek velem, és még mindig kapok néha-néha csúnya megjegyzéseket

– mondta Freya a Metro-nak, és azt is elmesélte, hogy ezek a rosszindulatú megjegyzések nagyon felzaklatták, és komoly lelki sebeket okoztak. A beszólások miatt eljutott odáig, hogy folyamatosan takargatta magát, és nem szívesen hagyta el az otthonát.

Végül nyolc év lézerkezelés után a lány úgy döntött, nem akar többé megfelelni a világnak és nem veszi többé igénybe a fájdalmas beavatkozást, amely során lapvetően lézerre égetik le az anyajegyeket. 

“Általában az én állapotomban bőrátültetést javasolnak, de nem volt elég anyajegy nélküli bőr a testemen, így az egyetlen kezelés, amit felajánlottak, az a lézeres kezelés volt” – magyarázta. Freya azt is elmesélte, hogy nem tartózkodhat sokat napon, mert a bőrbetegsége könnyen bőrrákká alakulhat, ha az anyajegyei állandóan napfényben vannak. Korábban már volt ebből problémája, a gyógyulási folyamat pedig fájdalmas és hosszadalmas volt.

Mára a pszichológia szakos hallgató eljutott odáig, hogy megtanulta elfogadni magát, szeretni az anyajegyeit, és már nem hagyja, hogy az érzéketlen trollok elnyomják, vagy megbántsák.

Így ma már a közösségi médiában nyíltan beszél az anyajegyeiről, abban a reménykedve, hogy felhívja a figyelmet a ritka bőrbetegségekre és az önszeretet fontosságára.

Azt reméli ettől, hogy másoknak is bátorítást ad, és azok akik hasonló betegséggel szenvednek, nem fogják annyira egyedül érezni magukat a sajátosságukkal.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top